Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 292/Svartvit söndag

Med lite toning i svärtan också, precis som jag brukar göra i mörkrummet. Lite mera struktur i några av bilderna beror på att ISO sattes upp i den mörka skogen. Blir som med småbild och och Tri-X ungefär. Undrar du varför det swirlar i bokehn så är det bara en rysk Helios som satt på kamerahuset. Närmare bestämt en Helios 77M-4 50mm/1,8. En Zeiss Biotar-formula som har just denna egenhet. En del Petzval-moddar sina Helios, som jag fattar det vänder man på frontlinsen och lägger i en 3d-utskriven distans för att det ska fungera.  Då blir swirlet extremt och man får en drömsk look i bilderna. Det kan se ganska speciellt ut och rätt utnyttjat kan det bli väldigt bra också.  Jag har en vanlig Helios 44-2 58mm/2 också och funderar att prova med den. Problemet lär bli att få en distansring i rätt tjocklek när man vänt på frontlinsen?





















Som jag skrev i förra blogposten, är det 10 år sen jag började visa bilder på Fotogalleriet i Skruv. Och en jubileéumsutställning för att fira dett kommer visas under hösten och vintern. Vernissage lördagen den 20 oktober, alltså om tre veckor. Har du vägarna förbi så titta gärna in! Öppet 11.30-15.30 vernissage-helgens lördag och söndag. Därefter må-fre under ordinarie arbetstider vid JGA Emballage i Skruv, där fotogalleriet finns.
//

Inlagt 2018-09-30 21:13 | Läst 2692 ggr. | Permalink