Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 303/Vägen hem...Jag brukar inte skriva titlar på bilder, men den här fick ända namnet "Vägen hem". Jag lägger in bilder från Lessebo i en grupp på facebook för just Lessebo ibland, och där fick jag den kommentaren på den här bilden "Vägen hem". Så slående och vackert, enkelt och poetiskt. För det är precis vad det är för mig och många andra i Lessebo som bor i "stadsdelen" Djurhult. Så här ser det ut vid den här årstiden när man är på väg hem efter jobbet, festen, kvällskursen, eller vad det nu kan vara. En bild ur den vardagliga och grå verkligheten i en by i sydöstra Småland...

Inlagt 2018-11-08 22:58 | Läst 432 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vardaglig grå verklighet kan vara riktigt vacker. Personligen gillar jag att omslutas av dis och mörker och gillar bilden mycket.
/Janne
Ser lugnt och skönt ut att vandra hem längs denna väg. Fin bild!
//Tommy
Hej Nils.
Jag gillar detta vackra s/v-foto. Både på grund av s/v-arbetet, men också på grund av komp och skärpan sätter på rätt ställe - Superfoto.
Jag ser att det är mycket vanligt för fotografer att skriva en titel på sina bilder. Jag har just fått SDFs årsbok 2018 med alla danska bilder som har deltagit i tävlingar. De stora majoriteten har titlar. Både danska, men även internationella tävlingar. De flesta är därför också på engelska.
Så för en internationell tävling: "The Way Home" :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
.
För mig är det självklart med titel på en blogg. Har man bara en bild i bloggen blir ju det på sätt och vis också en bildtitel. När det gäller utställningar och utställningsbilder har jag inte alls din erfarenhet men har ändå ställt ut ett antal gånger. Då tycker jag det är viktigare med någon form av titel på utställningen som helhet och som säger något om det tema eller koncept jag haft. Har jag ett tydligt tema typ - Mitt Ludvika på 50-talet - känner jag inget behov av att varje bild ska ha en rubrik. Med ett bredare tema typ - Naturbilder - ligger det närmar till hands för mig att ge bilderna en rubrik men känner det inte som något måste. Hälsningar/ Björn T
Tack för alla fina kommentarer! Jag har fotat här förut i mörker, men det blir aldrig samma bild ändå.

Innehållskategorier