Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 308/Synaps...



Kommer ihåg att vi läste om synapser  i skolans biologi (eller var det psykologi). Kom att tänka på det först efter att jag tagit bilden, men insåg att det skulle kunna vara en association man får när man ser den. Jag googlade lite...

Här står individer som förlorat kontakten med verkligheten genom ett brott på någon synaps eller brist på signalämnen.

Varenda synaps från huvudet till tårna förmedlade nu det fruktansvärda budskap som bara en varelse som maktlöst har burits fram på en kraftig jordbävning kan förstå.

Som om min kropp har lagrat dig och applicerat dig kring varje synaps i hjärnan.
//

Inlagt 2018-11-17 11:52 | Läst 3067 ggr. | Permalink
Vilket fantastiskt blått sken du fått till i kontrast till det gula!
Svar från Nils Bergqvist 2018-11-20 19:44
Jo det blev rätt fint!
Den mänskliga hjärnan lär skall ha en trillion sådana kopplingar, kanske därför hjärnan är så flexibel. Fin bild.
😁
syntax 2018-11-18 11:13
Och det huvudsakliga signalämnet som överför signalen i synapsen är Serotonin eller/och nikotin. Synapsen kan alltså använda nikotin i stort sett som Serotonin. Det är därför som rökaren/snusaren blir pigg och alert.
Det förtjänar att påpekas att nikotin i måttliga mängder är nästan ofarligt - det fungerar närmast som ett kosttillskott i hjärnan. Det är andra saker i rökningen som är det farliga.