Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 310/En gren i 4 versioner...

Det blev en runda med kameran idag nedanför det nya strandnära området i Djurhult-Lessebo där jag bor, där det nu ska bli villabebyggelse. Här nere i sydöstra Småland är priserna på begagnade fastigheter så pass låga att kommunen i princip bara vågar göra i ordning villaområden med tomter till försäljning, om de ligger strandnära. Då finns möjligen chansen att någon spekulant köper tomten. För då ligger begagnatpriserna lite högre och man slipper förlora allt för mycket vid en eventuell snar försäljning. Så är det i glesbygden, inte som i huvudstaden och många andra  expansiva tätorter, där man inte behöver oroa sig för nån värdeminskning om man skulle behöva sälja huset.









Jag har ju en massa äldre objektiv som jag använder på min Fujifilm X-T2 kamera med olika adapatrar. Idag provade jag en gammal Zeiss Ultron 1,8/50mm i M42 skruvfattning, som tillverkades sent 1960-tal till tidigt 1970-tal. Ursprungligen för Zeiss Ikon Icarex och SL706 spegelreflexer. Ultronen är en Voigtländer formula från ca 1950, och när Voigtländer införlivades med Zeiss under 1950-talet så fick man tillgång till deras konstruktioner. Ultronen togs åter upp av Zeiss i en utvecklad variant, och det var samma ursprungskonstruktör som stod även för den nya formulan. Tittar man på den så verkar den snarlik original-Ultronen från 1950, fast med en extra konkav frontlins framför den gamla konvexa. Inte så mycket mer att säga, än att jag gillar det jag ser när jag tittar i den elektroniska sökaren på min kamera då Ultronen sitter på :-).
//


Inlagt 2018-11-24 20:58 | Läst 2001 ggr. | Permalink