Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 312/Det blir lite nytt varje dag, och kanske det fungerar...?

Mitt bildletande fortgår hela tiden. På middagsrasten senaste tiden har jag tagit en kvart med kameran, i skogen intill jobbet. Och på helgerna har jag också letat i skogen intill där jag bor. Har funnit en del intressant som det kunnat bli bild av med den modifierade ryssen.








Det var lite frostigt i måndags och tisdags, och frosten låg kvar hela dagen. Så det blev några rastbilder från dom båda dagarna också. Men här var det ingen modifierad ryss som användes, utan en helt vanlig östtysk. Visserligen radioaktivt Thorium-glas men det finns det fler som har.







Sen har jag också hittat en adapter för Pentax 67 till Pentax K som jag funderar på att införskaffa. Har sedan tidigare en adapter för Pentax K till Fuji XF. Jag är nästan (men inte helt) säker på att mina Pentax 67-objektiv då ska kunna användas på min digitala X-T2 med den kombinationen av adaptrar. Någon som har idéer om det ska kunna fungera eller ej?

För övrigt kan jag fortfarande inte få tumnaglarna bredvid varandra, som i det gamla bloggprogrammet. Synd att det blivit så krångligt.
//

Inlagt 2018-12-01 20:11 | Läst 3358 ggr. | Permalink
Tycker att flera av bilderna här är riktigt bra! Tror att det är 'ryssen' som ger det lilla extra här.. fotografen också så klart!
Hälsn!
Väldigt läckert med dessa bilder och speciellt den sista i raden..
Mv/Gunte..
Roliga bilder! Gör en tabell med några kolumner och lägg bilder i tabellens rutor. Det kanske kan fungera!
/MA
Drömska, fina bilder. :-)
Du kan infoga bilderna på samma rad även utan tabell. Se bara till att trycka högerpil en extra gång efter, så att infoga-knappen avmarkeras. Sedan kan du börja om med en ny bild.