Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 325/Med rören på kängorna...

Det kändes lite ringrostigt idag på förmiddagen när jag reste mig upp efter att ha spänt långfärdsgrillorna på kängorna. Jag tror det var 10 år sen jag åkte på dom, för de senaste åren har det antingen varit för dåliga isar, eller för mycket snö på isen. Igår var isen på Hyllsjön helt ren, men idag låg ett centimetertjockt lager med snö över den blanka ytan.



Men det hindrade inte alls att återigen glida fram över isen och höra det härliga ljudet av skenornas friktion mot det blanka underlaget. Tänk att det äntligen blev tillfälle för det här igen. Bara att njuta så länge det varar.



Och visst blev det bilder idag också. Inte ofta nuförtiden man kan vara ute på sjöarna vintertid och fota. Så jag tog ett varv runt sjön och letade utsnitt. Det fanns mycket att välja på och det blev en hel del exponeringar.



Efter första varvet runt sjön stoppade jag tillbaka kameran i väskan och sen var det bara till att njuta av åkningen och ljudet från skridskorna. Nån timme och några varv runt sjön senare kände jag mig rätt nöjd. Det var dags att dra sig hemåt, och nu håller vi tummarna för att det inte kommer mera snö, och att temperaturen håller sig på rätt sidan om nollstrecket.



//



Inlagt 2019-01-20 17:59 | Läst 3110 ggr. | Permalink
Välexponerade bilder, och bild 1 var verkligen kul att titta på! Vad tycker du annars om det där kit-objektivet? Är det ok, eller är det bättre än så?
Svar från Nils Bergqvist 2019-01-20 18:49
Bländar man ner är det kanonbra. Men på största bl upplever jag det lite luddigt i kanter/hörnor.Fast som vanligt är det väl mest när man ser bilder i fullstrorlek som man upplever det. Så är det med de flesta objektiv. I normala storlekar/utskrifter märket man nog inte så mycket av det. Den duger gott för ganska stora utskrifter. Har t,ex en på utställning just nu i stl 60x80cm, tagen på stor bl.öppning och den är alldeles utmärkt.
light 2019-01-21 07:06
Ok, tack för svar!
Få saker går upp mot långfärdsskridskor! Kul att du fick prova på igen. Hälsningar/ björn T
Svar från Nils Bergqvist 2019-01-21 23:10
Kändes fint! Hoppas på mer nästa helg🙂
Svar från Nils Bergqvist 2019-01-21 23:11
Kändes fint! Hoppas på mer nästa helg🙂
Väntade nå'n dag med att läsa din blogg! ;) Visste hur det skulle se ut! Lockande! Jag skall försöka ta mig ned till sjön i närheten, c:a 650 meter, för att åka litet! Sist jag åkte va för en två år sedan. Min fru och jag byggde egna långfärdsskridskor för c:a 30 år sedan, dom funkar utmärkt fortfarande! Men jag behöver någon halv centimeter snö på isen, för jag har slarvat litet med slipningen! :)
Men som sagt, lockande och fina bilder Nils!
/B
Svar från Nils Bergqvist 2019-01-21 23:14
Byggt egna😮inte dåligt👍