Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 332/Mina strövtåg i Lessebo fortsätter.

Jag har under många år gått runt i Lessebo och omgivande krokar, under senaste 1½ åren med digitalkamera. Men häromdan var det en analog Icarex som hängde runt halsen. Filmen är inte framkallad än, det får bli längre fram när ryggen känns bättre, fast idag känns det mera positivt igen vilket man får glädjas åt. Det blev en runda mellan 3-4 km i eftermiddag och nu hade jag två gamla Zeiss-objektiv med, en Skoparex 3,4/35mm och en Ultron 1,8/50mm. Båda adapterade med brännviddsförkortaren från Kina, Lens Turbo II, vilken gör min X-T2 till en fullformatare och bildvinkeln på optiken kan utnyttjas fullt ut. 50 mm förblir alltså motsvarande en ff 50mm, och inte en motsvarande 75mm som med en vanlig adapter.


Skoparex 35mm.

Trots att Lessebo ju inte är av Stockholms storlek direkt, så verkar man hitta nya motivutsnitt hela tiden. Det sinar aldrig, även om området jag rör mig i inte är mycket större än Tensta.  Man brukar säga att det är lätt att bli hemmablind, och visst kan nog även jag lida av den sjukan. Men tar man sig tid och väntar in, så kommer motiven och utsnitten smygande till en av sig själva, brukar jag säga.


Skoparex 35mm.


Skoparex 35mm.


Skoparex 35mm.


Ultron 50mm, full glugg).

Avslutar med en bild från igår som inte kom med i bloggposten då, men som jag ändå tycker blev ok.


Distagon 25mm.
//

Inlagt 2019-03-24 22:01 | Läst 4495 ggr. | Permalink
Så härligt få se dina dokumentära bilder därifrån. Är det en bok du skall ge ut en gång som föranleder dig dokumenteringen.
Den kommer bli uppskattad.
Ha det bra
hälsningar
Gun-Inger
Svar från Nils Bergqvist 2019-03-25 19:44
Tack så mycket, nej någon bok är inte planerad. Fast bilder för en sån finns så det både räcker och blir över. Det är alldeles för kostsamt då man själv måste stå för allt och någon större marknad lär inte finnas heller. Men jag vet inte, kanske ändå? Många uppskattar bilderna i Lessebogruppen på fb så man kanske ska kolla ändå? Annars vore jag mera glad om någon ville köpa printar av bilderna, en bok går knappt att få att gå jämnt ut ju.