Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 338/Stockholm någon gång för ett tag sen...

När man är i Stockholm och hälsar på så har man givetvis en kamera med sig. Där finns ju så mycket bilder att fånga så man knappt hinner med att ta dom. För går man i sällskap med övriga anhöriga finns sällan tålamodet från dom, att vänta på den som står med kameran och fotograferar något i deras ögon helt intetsägande. Så man får anpassa sig och försöka sålla bort mycket av det man ser. Men en del fastnar ändå på sensorn eller filmen, i det här fallet filmen. Och den är scannad, så det är inga mörkrumskopior.

Bildmakeri är något personligt och blir för mig inget som är på förhand givet. Det personliga seendet utvecklar man under sin levnad, och de enda ramar som sätter begränsningen, är det verktyg som för tillfället används. Samt sökarens ramar, innanför vilka man försöker få till en komposition som man tycker håller. Det är inte motivet som är det viktiga i min värld, utan bilden. Det är den inställningen jag försöker ha i min fotografi. Bilden kommer när den kommer, och det är oftast det som kommer i min väg där jag drar fram som jag fotograferar. Konstigare än så blir det sällan för mig.
//

Inlagt 2019-05-06 09:42 | Läst 1136 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tycker att du lyckats bra med den översta bilden, Nils! Cyklisten med röresleoskärpa, blir som pricken över i:et, till väggen och den stora dörren i bakgrunden.
Svar från Nils Bergqvist 2019-05-06 18:53
Tack för det! Ja den är nog den mest intressanta här.
Hej,
Jag tycker du har en sund bildfilosofi.
Ha det gott
Bob
Svar från Nils Bergqvist 2019-05-06 18:54
Tackar, ha det gott själv!