Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 351/Ett par timmar på jobbet och sen hem och fixera...

Jag tog med mig ett 40x50cm ark av Fomatone MG Chamois 542 till jobbet idag, tillsammans med den stora och tjocka glasskivan och ett par klämmor (för att fästa motivdelarna under skivan med tryck). Kompositionen fixades på toan under lunchrasten, sen ut i ljuset och tillbaka in på toan igen vid tre-rasten, för att ta bort glasskivan och växtdelarna under vanligt glödlampsljus. Bilden stoppades sen ner  i den ljustäta förpackningen igen. Hemma fixerades den och sen tonade jag i selen. Mycket varierade färger före fixeringen, som ändrades till senapsgul-orange-rosa och mera monokromt efter fixeringen. Provade att tona i selen och då återkom lite av ursprungsfärgerna, medan det senapsgula i princip försvann helt.


                                                                                  
                                                                     Lumen print 6-2019


Inlagt 2019-07-02 22:56 | Läst 193 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Absolut spännande bild! LO
Svar från Nils Bergqvist   2019-07-04 20:38
Jo detta är spännande, men jag söker fortfarande. Inte helt nöjd med denna. man får mera se den som ett experiment och ett prov med nytt papper.
En död kvist men levande bild!
Svar från Nils Bergqvist   2019-07-04 20:39
Så kan man också uttrycka det :-)

Innehållskategorier