Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 367/Några porträtt när vi var i stan idag.

Jag tog några bilder vid besöket i Växjö idag. Hösten börjar bli fin nu och klär in både staden och oss själva i sköna färger, innan det gråa november kommer. Kul att prova på lite porträttfoto också, och försöken med Helios 1,5/85mm fortsätter. Fast nu satt den på min digitala kamera. Projektor-optiken som jag skrev om i förra bloggposten får vila tills M42-adaptern kommer, och sen hoppas jag att det inte dröjer allt för länge innan de andra projektorgluggarna som jag hittat, anländer. Vore fint om man fick prova dom innan höstfärgerna försvinner. Modell även idag var min kära hustru, Margreth.//

Inlagt 2019-10-12 21:40 | Läst 229 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Nils.
Fine portrætfotos - "trip trap træsko", som vi siger på dansk :-) Nummer 3 blev bedst og mest naturligt med dejligt smil - gillas mycket.
Med mange venlige hilsener fra Erik/DK.
Svar från Nils Bergqvist   2019-10-13 22:28
Tackar för det! Ja, den kanske är bäst som ett rent porträtt. Fast den första tycker jag är lite häftig med den gammaldags Petzval-bokehn.
Erik Madsen   2019-10-13 23:14
Hej igen - jo vi ser nok på billederne med forskellige øjne :-) Men du har da ret det er imponerende med sådan et objektiv.
Mvh. Erik.