Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 377/Mera Dark Smaland...

En tredje bild på det temat. Kopierad på vanligt sätt i mörkrummet, fast med en nylonstrumpa spänd över en ram under optiken vid belysningen av fotopapperet. Jag började med detta redan på 1980-talet och nu tyckte jag det skulle passa för de här bilderna som fotats med gammal projektoroptik. Jag fotar ju vanligtvis inte på teman, men nån gång kan det vara lite roligt det också. Nu har jag fått en idé om att göra en serie bilder i traditionell svartvitt med arbetsnamnet "Dark Smaland". Vad det blir av det vet man inte, det kan bli bra och det kan bli mindre bra.



När jag handlat mera selentonare så ska den här bilden få en kort toning i den. Det påverkar bara svärtans djup/kontrasten och ger mindre eller ingen tonförändring. Tonar man mera så påverkas även svärtans ton. Men det beror på papperet också, vilken silvertyp det har, hur pass mycket tonen förändras. Här är det Fortes Fortezo och då går det mot rödbrunt om man tonar lite längre.
//

Inlagt 2019-11-04 21:26 | Läst 930 ggr. | Permalink
Jag beundrar din ork och entusiasm, det ger resultat. Onekligen känns bilden helt rätt.
Svar från Nils Bergqvist 2019-11-05 09:40
Jo tack, den kändes fin direkt vid kopieringen 🙂