Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 378/Från lunchrasten på jobbet.

När lusten faller på brukar jag ta 20 minuter med kameran på lunchrasten. Det är vad man hinner med för man måste ju ha mat i sig också, i alla fall när man har ett rörligt jobb som jag och gör av med energi som ska ersättas med ny. Igår var det fint ljus på björkarna nere vid skogskanten alldeles intill, och då var det bara att traska ner med kameran och ta de sista bilderna på filmen som satt i kamerahuset. När filmen var framkallad såg jag att det var bilder från en tidigare lunchrast som också fanns med på den, tagna med samma optik, en Carl Zeiss Super-Dynarex 4/135mm. Egentligen en Voigtländerkonstruktion men då Zeiss tog över den firman 1956 så följde givetvis alla deras fina objektivformulas med i köpet. En del utvecklades nog också under Zeiss ägarskap och namnet Voigtländer användes fram till fabriken i Braunschweig lades ner 1971.

Den första bilden är en scanning av kvällens mörkrumskopia, fotad igår. Den andra är ett scannat negativ från en av bilderna som togs ett par veckor tillbaka. Kopian har jag softat med nylonstrumpa under kopieringen för att få en mjuk och drömsk stämning i bilden. En teknik som jag började praktisera i början av 1980-talet. Precis som med bilden i förra blogposten, så ska jag ge den en kort selentoning för att djupa ner svärtan lite. I morgon styrs kosan till Nybro och Photax för att inhandla sån, för den har varit slut i mitt förråd ett tag nu. Filmen här är Efke KB100 framkallad i Adolux ADX II. Papperet i första bilden är Forte Fortezo grad 4 och pappersframkallaren Moersch Eco 4812.
//


Inlagt 2019-11-14 21:17 | Läst 834 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?