Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 382/Helgens bildskörd

Höstmörkret fortsätter och för en analog fotograf är det knappt att ljuset räcker till, ens med Tri-X eller T-Max400 i kameran. Igår var det extra mörkt när vi var i stan (Växjö) igen och det var tur att jag tog med enbenstativet, för jag fick använda 1/60 som slutartid med Meostigmaten  1,7/100mm. Projektorlinsen från Meopta saknar ju bländare men trots den höga ljusstyrkan blev 1/60 den snabbaste tiden man kunde få. Jag har fastnat lite för miljön vid Konserthuset och då vi parkerade alldeles bredvid så blev det läge att ta några bilder där. Jag tog även på andra ställen i stan, men den bästa bilden från lördagen blev en av de som togs här. Min fru Margreth börjar nog bli lite trött på att agera modell för mina projektorlinstester, men den här bilden gillade hon i alla fall, så även jag. Kamerahuset var Zeiss Ikon-Voigtländer Icarex 35s TM och Meostigmaten satt monterad i en specialbyggd M42-adapter. Tri-X:en framkallades i D76 1+1.Idag söndag satte jag en T-Max400 i samma kamerahus och tog en tur längs sjön där jag bor. Ville prova en annan gammal projektoroptik för 35mm-film som jag fått tag på, en Zeiss Ikon A-G Dresden Kinostar f=15cm med en ljusstyrka på ca 2,0. Den är inte tillverkad senare än 1945 av beteckningen att döma. En av bilderna blev rätt skaplig tycker jag. Dagens film framkallades även den i D76 1+1, och enbensstativet kom väl till pass också denna ganska mörka dag.


//

Inlagt 2019-11-24 22:24 | Läst 732 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Intressant med dina tekniska lösningar.
- hawk