Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 404/Lith 21 - 2020

Jag har inte så mycket mera att tillägga för den här bilden, än den text jag skrev på annat socialt medium. Så det får bli samma här:
Kalvhagen i Djurhult.
Förra helgen (lö 7:e) gick jag längs stranden av Läen, från vattenverket och ner till "nybygget" (det nyplanerade området med tomter i Djurhult). En Tri-X 120 i Lomokameran och en av dom bilderna har jag gjort i mörkrummet som lithprint. Idag (sö 15:e) tog jag remsan från "nybygget" och ända ner till 25:an vid Djurhultsbro. En ganska snårig och svårforcerad bit, men det går fint för en orienterare som mig. Det blev en Tri-X 120 som gick genom Lomon idag också, och en bild är nu klar. Är väl inte lika nöjd med den som den från förra veckan. Hela den här smala biten nedanför stenmurskanten vid de gamla Djurhultsåkrarna kallas för Kalvhagen, idag en ganska vildvuxen bit, vilket är bra för den biologiska mångfalden. Här finns storvuxna aspar och ekar och på några av dom växer ekticka. Häckande skogsfåglar som spillkråka och stjärtmes, utöver flera sångare. Jag tror det finns en del ugglor också. Några lithbilder till ska det väl kunna bli av de här negativen. Naturen har fått sköta sig själv ganska mycket här vid stranden av Läen och det är i såna miljöer jag tycker det mest intressanta finns att hämta.



//

Inlagt 2020-03-17 20:03 | Läst 1521 ggr. | Permalink
Det är sådana här naturområden som skall vårdas, det är spännande med dina lithbilder.
😊