Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 479/Skit i naturen och skitiga bilder...

Några av alla lithkopior från mörkrummet i år. Jag har tänkt göra en bildserie som har denna lite smutsiga (eller kanske man ska skriva skitiga) karaktär. Det får bli en liten början på ett annat projekt parallellt med stenarna. För nu har jag tiden. 100% för bilden! Lönearbetslivet har jag lämnat bakom mig, men lite annat än bildmakeri får man ju sysselsätta sig med också. Idag har jag t.ex på förmiddagen plockat skräp utefter en vägsträcka i kommunen, i Naturskyddsföreningens regi. I hela Sverige har idag 80.000 personer pysslat med det. Och det är inte lite skit man hittar, det kan jag vittna om. På eftermiddagen har det sedan blivit kopiering på samma tema kanske man ska säga, "skitiga" bilder. De två sista är från dagens session i dunkelkammaren.











//

Inlagt 2020-09-19 22:07 | Läst 655 ggr. | Permalink
Jamen det här är kol på grängat papper. Ruffigt, skitigt. Skitskönt. Särskilt den översta bilden som triggar igång en bildtanke. Något jag blir påmind om. Det är kul att se dina lithbilder. Som ligger så långt ifrån det fotografiskt rådande consensus om den allenarådande skärpan.
/Gunnar S
Svar från Nils Bergqvist 2020-09-20 22:00
Uppskattar att du tycker så! Ja det finns mycket att säga om main stream photography idag. Lite fantasilöst kanske? Jag ligger nog ganska långt från mittfåran i alla fall 🙂
Ruffigt och snyggt, speciellt gillas dom två första..
Mvh/Gunte..
Svar från Nils Bergqvist 2020-09-21 12:04
Kul att det uppskattas, jo de två första är noh mest lyckade hittills på det gamla papperet.