Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 481/LITH 90 - 2020

Även detta blev en stenbild. Tagen i våras på Stora Alvaret vid Albrunna. Och även denna på gammalt sovjetryskt Bromexpress-papper. Jag har en hel del sånt redan, men har hittat mera i både Ryssland och Ukraina, som är på väg. Chansade också med ett par nya fabrikat för mig, Kiev Universal-1, tillverkat vid Institutet för fototeknik/material i Kiev, och Iodocont som jag inte vet nånting om. Har bara hittat två lithbilder från ett papper med namnet Universal-1 på webben, det ena tillverkat av Slavich. Lite olika karaktär på bilderna, men båda såg intressanta ut. 




Bromexpress.


Iodocont.


Kiev Universal-1.

Nu är det läggdags, för i morgon ska jag upp och jobba igen. Redan slut på pensionärslivet tänker ni? Nej, bara lite inhopp när det behövs.
//

Inlagt 2020-09-22 21:41 | Läst 1227 ggr. | Permalink
Läcker bild, din teknik är väl utvecklad, snyggt o konstnärligt! Hälsn, LO
Svar från Nils Bergqvist 2020-09-23 19:08
Tack, ja man försöker i alla fall styra resultatet, fast det är svårt med lith. Man vet ungefär vad olika pappersfabrikat ger, hur de reagerar i lithframkallaren, vad som händer efter en, två och tre kopior vid olika spädning. Så visst är det en teknik man försöker behärska och styra ändå. Känslan är viktigast trots allt.