Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 504/En vänsternäve med optik från DDR...

Meyer-Optik Görlitz Domiplan 2,8/50mm, inget toppenobjektiv direkt? Massproducerat på sin tid i DDR, för Praktica kameror i M42-fattning. Lite låg kontrast och inte särskilt uppseendeväckande. Snarare lite tråkigt. Jag köpte 2st på ebay för ett par hundralappar. Det ena har jag vänt frontlinsen på och då kan det bli så här. Rätt utnyttjat får man en tunneleffekt med snurr. Kostar de inte mer kan man ta sig friheten att experimentera, och det här blev ganska kul tycker jag. Vänsternäven ger jag till USA, som verkar vara ett land i upplösning. Med en president som säger att man försöker bedra honom för att alla röster som kommit in i tid inte är färdigräknade på morgonen idag. Han ville avsluta rösträkningen på morgonen, innan alla delstater hunnit räkna de röster som kommit in. Ja, det talar för sig själv. Det är ju tvärtom han som vill bedra sitt eget land, och inte låta amerikanska folket bestämma med sina röster. För han vet (tror i alla fall) att poströsterna är mera till hans nackdel). Diktatorfasoner!//


Inlagt 2020-11-04 17:41 | Läst 545 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Aldrig sett nåt liknande! Väldigt häftigt faktiskt.
Svar från Nils Bergqvist 2020-11-04 18:56
Enformigt i längden kanske, men näven gjorde sig bra tycker jag.
Jag har haft den där Domiplan på min Praktika. Din omvänd variant är kul! Och i övrigt håller jag med Dig!
Svar från Nils Bergqvist 2020-11-05 16:24
Javisst blir det kul och kanske kan man hitta andra områden att använda det på än blommor (som de flesta annars gör)?
Näven - Ett mästerverk!

MVH Janne
Svar från Nils Bergqvist 2020-11-05 16:23
Tack, det bir man hedrad av.
Vänsternäven ger jag till USA, som verkar vara ett land i upplösning = bland det bästa som skrivits på FS på länge! :-) Slå hårt.
- hawk
PMD 2020-12-28 21:55
Slå hårt mot den och de som förtjänar det. Landet USA är inte samma sak som Trump och hans anhängare.
Mer snurr än jag trodde möjligt!

M;er snurr:

Land i upplösning, stämmer sen flera decennier.Det är inte bara Trump det är fel på. Liberalerna ser ner på det Hillary Clinton kallade "a basket of deplorables". Trumps folk anser att liberalerna säger en sak (att alla ska vara med) och menar en annan (the deplorables ska inte vara med) och de tycker att Trump förvisso är en skitstövel, men våran skitstövel som säger vad han tycker även om det råkar vara fel.
Svar från Nils Bergqvist 2020-11-04 22:06
Är själv ingen fan av varken Clinton, Beiden eller Trump. De tillhör det ekonomiska överklassetsblissemanget allihopa. Trumps hustru gick och röstade i en klänning för 70.000, medan han själv står och gormar om att andras röster ska stoppas. Legala poströster som inte hunnit räknas överallt. Ja du förstår säkert.
Vänsternäven ger jag till USA, som verkar vara ett land i upplösning = bland det bästa som skrivits på FS på länge! :-) Slå hårt.
- hawk
Svar från Nils Bergqvist 2020-11-04 22:10
Tack, låter som vi tycker samma.:-)
Spännande! Man får lite tunnelseende.. :-)
Hälsn!
Svar från Nils Bergqvist 2020-11-05 16:22
Stämmer bra det!, rätt utnyttjat. Kontrasten är ganska låg i originalfilerna, men inget problem med dagens hjälpmedel.
Kul effekter blir det i alla fall och skärpa är inte allt.
Ha en fin kväll
Stefan
Svar från Nils Bergqvist 2020-11-05 16:21
Det har du rätt i, det blir kul. Bäst effekt ger dom ju med blommort typ, men det finns även andra användningsområden som synes.
Hej Nils. Fina bilder och härlig oskärpa. De där objektiven är ganska kul tycker jag. Fullt öppet är det mest sudd men nedbländat blir de bättre. Man kan styra skärpa/okärpa. Jag blev förvånad förra sommaren då jag tog lite bilder på bländare 8. De blev bra. Ett skarpt objektiv ger en inte den möjligheten till kontroll.... Sedan körde jag Trix för lite hårdare kontrast. Foma 400 funkar inte med det. Ha det gott/Jerry
Svar från Nils Bergqvist 2020-11-05 16:20
Jo jag tog också lite bilder med båda jag skaffade då, när jag fått dem. De var som du säger bättre nedbländade, både kontrast och kanternas återgivning.