Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 58/Dagens Dogma, en sten på Öland.



Vicklebylunden - april 2014.

En sten som jag fotograferat många gånger under vårt årliga besök i april (sedan över 30 år tillbaka) på den här platsen, men aldrig visat någon bild av förrän nu. Har använt mellanformat, lågkänslig film, stativ, Holga och Diana, Tri-X mm, dock aldrig blivit riktigt nöjd med resultaten. Fast med Dogmakameran och Fomapan 400 fick jag fram en bild jag tyckte var värd att visa. Ljuset och kontrasterna var nog de rätta den här gången, att man ska behöva vänta 30 år på det...? Kanske inte något spontant som dök upp (jag vet ju sedan tidigare att den finns här) men jag hade inga som helst förhandsplaner på att fotografera den just den här dagen. Hade ljuset varit ett annat kanske jag inte ens brytt mig om att titta på stenen.

Naturen har mycket som vi kan insupa med våra kameror. Men kanske har vi sett lite för mycket artavbildningar, "monsterflugor , giftalger och alienslem" inom den genren för att man ska fångas av bilderna? Att söka de känslor naturen kan ge oss (kanske lite av naturens själ), och att med kamerans hjälp försöka förmedla detta, tycker jag är en mera spännande utmaning.
Nils/

Inlagt 2014-05-16 20:35 | Läst 1601 ggr. | Permalink