Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 580/BW28, 29 och 30 - 2021.

Tre papperskopior till klara, två ex av varje. Nu har jag "bara" fyra negativ kvar från gårdagens 120-film, att kopiera. Sen är den filmen också avbetad. Får se om jag orkar mer i eftermiddag eller i kväll? Det är ganska bra om man kan göra färdigt det man fotograferat, innan man tar nya bilder. Negativen blir annars lätt liggande okopierade. Sju bilder på samma 120-film som blivit så pass bra att de kan bli slutförda på papper också. Inte ofta över hälften av rutorna från en film håller för det. Men dom här tycker jag gör det. Som vanligt lite problem med de allra ljusaste tonerna vid scanning av kopiorna. Tonkurvan vid digitalt planar inte ut som med både film och papper, utan fortsätter rakt och snett uppåt. Därför försvinner de fina tonerna man ser i kopian i denna digitaliserade version. Man har ofta problem att få teckning där som jag upplever det, och det blir inte optimalt på något sätt. Ni kan t.ex se det i den sista printen. Den högra av de fyra ledningarna, tar plötsligt slut in mot mitten. Men på printen ser man den hela vägen, om än lite svagt, men den syns. Det får duga ändå för för webbvisning.







//

Inlagt 2021-02-28 14:46 | Läst 952 ggr. | Permalink
Mycket linjer och sträck, på ett lugnt sätt. Min favorit är den första, med sina symmetriska telefontrådar. Det kvadratiska formatet ger en lugn harmonisk bild. Men de uppstickande små träden I underkant, "irriterar" lite och ger bilden liv.
Snyggt!
// Conny
Fina bilder som väcker en del tankar. Den sista får mig att tänka på Tage Danielsson som sjöng - "Elektriskt dä' strömmar ju, som ni vet, härs å' tvärs igenom tråden."

Hälsningar Jörgen
Den sista är en riktig höjdare med linjerna som rör sig i alla riktningar men ändå harmoniskt.
Gillar den första också, men just här är det lite synd att inte färgen på isolatorerna kommer med. Har försökt fånga solen i dem vid åtskilliga tillfällen.