Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 662/En till från Landskrona.

En avfotograferat negativ, alltså ingen silvergelatinkopia än. Men det kommer. Kanske gör jag den i lith, vem vet? Den kan nog passa för det också.



Jag lät lite brun ton från digitaliseringen av negativet i färg, ligga kvar. Det tycker jag passade den här bilden. Ja som sagt, det är nog ingen bild för gemene man. Men jag gör ju inte bilder typ melodifestivalen heller. Inget glättigt och glamoröst som stryker betraktaren medhårs, eller som går så bra på den kommersiella marknaden. Och har man inte den typen av lättsmälta bilder så är det rätt svårt att slå sig fram. I alla fall för en autodidakt som inte rör sig så mycket ute i kulturkretsarna.

//

Inlagt 2022-03-31 20:29 | Läst 797 ggr. | Permalink
Snyggt med ordning i chaos! Den bruna tonen passar fint! Mvh Wolfgang
Svar från Nils Bergqvist 2022-04-01 19:48
Tack för den fina kommentaren!
fin bild på levande dött
dom vita strecken gillar jag
en avgränsning utan gränser
helt i min smak - väsentligt
/inger
Svar från Nils Bergqvist 2022-04-01 19:49
Tack för det! En intressant uttolking :-)
Du är flitig Nils, arbetar på. Nu är jag lite svag för brunfärgade bilder, så jag gillar den bäst. F.ö. håller jag med i mångt och mycket.
Svar från Nils Bergqvist 2022-04-07 10:43
Tackar, ja denna bilden kanske ska ges lite ton i mörkrummet? Så den blir som här i den digitaliserade versionen.