Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 679/Fint besök och gammalt tillskott.

Häromdagen kom Ambiflexen, storebrodern till Colorflex som jag tog bilderna med till förra bloggposten. På Ambiflexen satt en Solinar 2,8/50mm, en Tessar rakt av. Och idag kom 35:an Color Ambion, en 5-linsig retrofocus från Agfa. Jag fick alltså tag i det jag ville ha ganska snabbt. 35:an ville jag ha för att den mera motsvarar normalbrännvidden när man maskar negativen till 24x24 mm. Och för att kunna få det blev det alltså modellen med utbytbar optik. Nu ska både Solinaren och Ambion provköras, och en halv 36-rulle är fotograferad. Resten ska jag försöka ta i morgon när övriga familj med barnbarnen ska åka till Växjö och klättra. Äldsta barnbarnet Irma snart 7 år, har fastnat för den sporten och är som en spindel när hon tar sig upp för väggarna.



I eftermiddag kom min vän Gerry Johansson på besök. Han var i trakterna och fotograferade med sin Rolleiflex, bl.a Emmaboda och Algutsboda. Och då passade det bra att komma in och få lite eftermiddagsfika innan hemfärden till Strandbaden vid Höganäs. Han fick dessutom se mina bilder från Container-serien, och den provbok som beställdes från blurb av dom bilderna. Han menade att det lilla grönsticket i bilderna inte gick att få bort på annat sätt än att lägga in bilderna i boken som rent svartvita, och alltså inte som jag gjorde, i färgläge för att tonen i mörkrumskopians svärta ska komma fram. När han trycker sina böcker har de alltid varit nedladdade som neutralt svartvita filer. Han fick också se mina Nova Monochrome framkallningstankar som jag har, och som tillsammans med arkivsköljen bara tar en halvmeter i utrymme. Ja lite annat fotorelaterat dryftades också, men det finns inte utrymme för att ta upp här. Kul var det i alla fall att han tittade in.
//

Inlagt 2022-05-20 21:00 | Läst 766 ggr. | Permalink