Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 682/Fem bilder klara att levereras.

En av dessa var klar sedan tidigare, en lithprint från 2019. Den tog jag på Åhléns i Stockholm när frugan provad kläder och jag satt och väntade. Jag fick se en kontaktdosa i och uppfattade några linjer. Satte mig ner och tryckte av. Folk runtomkring undrade säkert vad jag var för en idiot, men som jag skrivit tidigare, sånt får man inte bry sig om. Den andra lithprinten gjorde jag idag. Den gjorde jag annars förra året i mindre storlek, men då köparen ville ha alla i stl 27x27cm så fick jag göra en till. De resterande tre är vanliga svartvita som även dom fick göras i större storlek än den 20,5x20.5 som jag annars har dom i. Dom har varit klara sedan några veckor. Men nu är alla klara och signerade, färdiga för montering i 40x40cm ramar och med syrafri passepartout samt bakstycke. Passepartouterna var klara i veckan och ska hämtas i ramaffären i veckan som kommer.



Jag livnär mig inte på fotografi, och har heller aldrig gjort det. Utgifterna överstiger inkomsterna så det blir inget för skattmasen heller. Kul att man ändå får sälja lite ibland. Men vore jag enkom intresserad av det, så skulle jag inte pyssla med den här typen av bilder. Jag vet vad som är kommersiellt gångbart och vad folk i allmänhet gillar. Mina kompositioner och utsnitt är inte det majoritéten efterfrågar. Man får ändå inte misströsta, för detta är bild och jag gör de bilder jag tycker är intressanta och som jag ser ett bildmässigt värde i. Om andra ser något slags värde i dom så är det ju också ganska roligt och då är det bara att tacka för det. Nu är det fem av mina mörkrumsalster på fiberpapper och silvergelatin som ska gå iväg, och det är inte varje vecka eller månad som något sånt händer.
//

Inlagt 2022-05-28 22:29 | Läst 801 ggr. | Permalink
Även om dina fina bilder inte är kommersiellt gångbara, så är vi rätt många som njuter av att se dina underbara alster.
// Conny
Hej,
Bilder att beundra. Helt outstanding.
Pengar är inte allt. Uppskattning är värdefullt.
Ha en fin vecka
Bob
Bilder man kan ha på väggen och titta på ofta.
Mvh
Bengt