Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 685/LITH3 - 2022, Liljeholmen-Årstadal.

Nu blev det en uttöjd kvadrat. Det beror på att jag stod på en bänk som var fast i marken när jag tog bilden. Och jag kom inte längre bak för att få med allt i kvadraten. Hade tyvärr bara en 50mm med mig, annars hade 35:an löst problemet. Men det fungerar ju med 67-proportioner också. Jag fick till två godkända bilder i mörkrummet med detta negativ också, även om dom inte blev precis likadana. Men dom fungerar. Blir en a och en b då av denna Lith No 3 för 2022.



Jag har pausat lithkopierandet sen i höstas då jag gjorde bilderna på snickarverktygen efter min svärfar. Nu är även svärmor borta sedan i februari, och jag är glad att jag fick idén att fotografera verktygen. För igår rensade jag ut de sista sakerna ur köksskåpen och lådorna i svärföräldrarnas hus och körde ner till återvinningsstationen och lämnade till miljöverkstaden som har en loppis, och till gratiscontainern där folk kan plocka vad dom vill. Innan har det delats upp en del mellan syskonen och nu står en fin skänk som min svärfar renoverat (med verktygen jag fotograferat) i vårt kök, istället för vitrinskåpet som vi tröttnat på. Det ska en som ville ha det, komma och hämta på måndag. En del saker har sålts på auktionskammare och en lokal loppis köpte också en lite. Så nu är det helt tomt i svärfars snickarverkstad (förutom nån bänk som husköparen ville ha), och tillträdet till huset sker 1:a juli.

Men planerna på mera lithkopierade småbildskvadrater är aktuella och det ska väl mest bli fotograferat för såna i sommar är det tänkt. Sen kommer min utställning på Fotogalleriet i Skruv förmodligen i början på september. Mer information om det kommer senare, men det kommer bli mycket containerbilder i alla fall. Kanske enbart dom, vi får se? Och om man kommer med på Planket i Sthlm 13-14 augusti får man reda på nu i juni nån gång. Hoppas komma med där och då kan den som är intresserad få se några av mina bilder fån Containerprojektet där, samt förmodligen några lithkopierade bilder. Inte så ofta man får chansen att ställa ut sina bilder nuförtiden annat än i egen regi här ute i Smålandsskogen, så det vore kul om det blev något med Planket. Ja, jag glömde ju Konst- och Hantverksgruppens utställning på Midsommarafton vid  Intaget i Lessebo, där du kan beskåda både ett par av mina fotografier och de övriga medlemmarnas alster, samt Sveriges vackraste Midsommarstång, dekorerad med papperskransar gjorda i papper från Lessebo pappersbruk.
//

Inlagt 2022-06-16 20:50 | Läst 993 ggr. | Permalink
6x7 blev utmärkt och snyggt för motivet. När Ansel Adams fotograferade min en Hasselblad på äldre dagar beskar han alltid det kvadratiska formatet till 5x6 eller liknande. Mvh Wolfgang
Svar från Nils Bergqvist 2022-06-18 19:55
Jo här blev det nödvändigt. Fast fotade Adams 6x7 de sista åren hade väl varit bättre han skaffat en Pentax 67 elle liknande?
Wolfgang 2022-06-18 21:06
Han hade ett samarbete med Hasselblad och lämnade förslag för att förbättra kameran.
Imponerad av ditt bildmakeri! Respekt för det!
Hoppas du kommer med på Stockholmsplanket, för jag skall ditt och titta!
/Bengan
Svar från Nils Bergqvist 2022-06-18 19:56
Tack, jo hoppas man kommer med, är i Stockholm dom dagarna ändå, för yngsta barnbarnet fyller tre år.
Snygg bild, Nils!
Svar från Nils Bergqvist 2022-06-18 19:57
Tack, ja den blev nog rätt bra.