Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 687/PLANKET STHLM 2022

I år har Planket vid Lilla Mejtens gränd på Söder 40 årsjubiléum. Hedrande att  få visa sina bilder där igen. Jag var ju med även 2019 och sen har det varit uppehåll 2 år för Corona-pandemin. Men nu drar det igång igen. En av grundarna till Planket, numera framlidne Gunnar Smoliansky, gjorde 2019 sin sista "utflykt" dit. Och det var en ära att få träffa honom och även ta några bilder. En av de största vi haft inom gebitet och en stor inspirationskälla. Att han också stannade till en stund och tittade på mina fotografier jag hade där då, var något som jag gladdes åt. Att se det stora i det lilla och att göra intressanta bilder av i stort sett ingenting, är väl en bra beteckning på hans gärning som fotograf.Och att bilderna jag tänker visa nu är lite i den andan, tycker jag passar bra. Det blir några silvergelatinkopior från mitt projekt CONTAINER, där jag letade kompositioner och detaljer vid en uppställningsplats för containrar på Åkericentralen här i Lessebo. När jag strövade omkring där på det lilla området på bara ca 100x100m, såg jag intressanta detaljer som verkade leva sina egna liv. Rosten och skavankerna bildade figurer, mönster och former, och det skapades händelser/skeenden/historier som rann iväg i fantasier.Så missa inte detta anrika evenemang på Söder, lördagen och söndagen 13-14:e augusti. Men massor av fotografer och olika bildtyper. Bilderna byts ut till söndagen och mina kan du se under söndagen, då jag också ska finnas på plats, företrädesvis vid mina egna bilder. Men en och annan runda för att se andras bilder och träffa andra, lär det nog bli också. Så är jag inte vid mina bilder är jag ute och minglar nånstans (kanske gått och fikat eller äter), men kommer tillbaka förr eller senare. Ska försöka hålla mig på plats så mycket som möjligt ändå :-)
//

Inlagt 2022-06-23 18:41 | Läst 207 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser verkligen fram emot att se dina bilder i original! Så som du jobbar är det svårt/omöjligt att göra bilderna rättvisa på en bildskärm, det förstår jag.

Och Smoliansky! En av de riktigt stora vi haft här i landet, och så trevlig och anspråkslös att prata med!
Fin bild på Gunnar S. Jag morsade på honom just 2019, på det där vänliga har vi inte setts förut-sättet. Vilket vi gjort, ett antal gånger, alltid på samma lite avvaktande och försynta sätt. Från oss bägge.
Gunnar S tål att uppmärksammas än mer och vi är nog flera som väntar på ett retrospektivt verk med den tryckkvalitet som hans bilder förtjänar.
Planket kommer jag nog lyckas pricka in i år.
/Gunnar S