Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 727/ Skapligt vinterljus ljus hemma vid sjön idag på förmiddagen.

Jag provade rymdkameran Kiev 6C idag. Som jag skrev hade jag inga förhoppningar om den. Men den tålde kylan bra. Tyvärr blev det en rand i kanten på negativen vid tider kortare 1/60. Annars verkade den exponera rätt hela vägen från 1/30 (tog ett par bilder inomhus också) upp till 1/1000. Jag ska skicka ett annat kamerahus för slutarjustering/service till Tyskland, då får detta också följa med då verkstaden även tar Kiev 60, vilket ju är nästan samma kamera som denna 6C. Så hoppas det går bra, annars får Arax (som nu flyttat från Ukraina till Polen) ta hand om det. Denna bild gick i alla fall att beskära så randen försvann.


Kiev 6C + Kaleinar 2,8/150mm och Ilford HP5 plus. Jag har en läcka i ledningarna i groventrén just nu (där mitt mörkrum är beläget) och rörmokaren har mycket att göra. Så jag gör inte så mycket kopior för tillfället där nu, bara om jag är väldigt sugen på nånting. Så här är det "bara" ett avfotograferat negativ. Men det duger bra för visning på webben.
//

Inlagt 2022-12-09 16:57 | Läst 1469 ggr. | Permalink