Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 85/En ny film fick slita kameran idag...

Åter lite bloggande efter sommaruppehållet, som dock bröts av några sommarbloggar i månadsskiftet juli-augusti.

En svartvit "klassiker" fick slita kameran idag. Agfa APX400 i ny tappning (New Emulsion) och med namnet Agfaphoto. Agfaphoto är ett nytt produktnamn som Lupus Imaging & Media i Tyskland använder under licens från Agfa Gevaert. Vem som tillverkar filmen är dock okänt, men den är gjord inom EU står det på paketen. Ska bli intressant att se resultatet. Kör ju annars mest med tjeckisk film från Foma i småbild numera.



Passade även på att ta samma motiv med mina två normaler, Summarit M 50mm/2,5 och Nickel Heliar 50mm/3,5 för att jämföra dom praktiskt. Tegelväggstestet var  annars tämligen lika för båda på samtliga bländare. Är nu mest intresserad av jämförelse i bokehn på stora bländareöppningar, där Heliaren (som är en äkta Heliar ) i en del bilder har utmärkt sig med ett märkligt abrupt skärpesläpp, påminnande om storformatsoptik. Filmen är ännu inte framkallad men bilder ska komma vad det lider.

//

Inlagt 2014-09-21 20:37 | Läst 2732 ggr. | Permalink
Det ska bli spännande att se bilder från APX. Har funderat på att testa den men ännu inte kommit till skott.
Kul att se bilden och agfanamnet. Tänk hur sådant hänger sig kvar. Man startade 1867 som Aktien-Gesellschaft für Anilin-Fabrikation. Och höll sig kvar fram till år 2010, då ägarna likviderade företaget. Man sålde alltså alla tillgångar, delade på pengarna - och gick hem. Namnet hade man ju fortfarande i sin ägo, och det är den omständigheten vi ser i dag.