Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

En efterlängtad tidskrift landade äntligen i min brevlåda! #blogg100



D
en enda tidskrift jag prenumererar på idag är en teologisk sådan - Keryx. Tidigare hade jag Leica Fotografie, ProffsFoto och National Geografic. När jag var som mest igång hade jag också Cap & Design, AGI och tidvis även Foto. Provde även Filter och Focus en tid. Att jag avbrutit så många prenumerationer är inte bara en ekonomisk fråga, eller enbart bristande intresse - jag köper fortfarande många tidskrifter i lösnummer - utan en fråga om prioriteringar. Vad som verkligen intresserar mig, vad som är relevant att spara på.  
Och - det blir mindre att kasta i pappersinsamlingen, men ibland saknar jag en rejäl tidning att ställa blöta skor på ;-)


Ricoh GR-D III, onsdagens morgonmässa i S:t Petri, Malmö.

Men grundproblemet är nog att många tidskrifter - speciellt om foto - går i cirklar. Har man prenumererat några år så början man känna igen artiklarna. Kvar att läsa blir bara nyheterna, och förhoppningsvis är bildmaterialet ständigt aktuellt.
Men det finns lysande undantag som tex Leica Fotografie och National Geografic. Och jag har en farlig massa LFI och NG sparade, kan hända att jag "köper ifatt" de saknade numren och tar upp prenumerationerna  igen…
Glömde en tidskrift - Chef - den får jag fortfarande :-D


  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Inlagt 2014-03-14 23:58 | Läst 4697 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Läs böcker i stället! Umberto Eco....
Svar från Johan Ericson 2014-03-19 01:09
Läste nyligen hans: "Begravningsplatsen i Prag" :-)
Mvh
/Johan