Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Även känsliga konstnärssjälar måste minsann tåla lite - eller?


Leica M8 + Elmarit 135/2,8.

Jag slås av hur svårt det är att kommunicera via en blogg eller en kommentarsfunktion. Hur lätt budskap feltolkas eller övertolkas. Och hur ofta läsaren missar själva poängen i budskapet och istället tolkar enskilda delar istället för helheten. Osv, osv...

Det är därför jag nästan helt slutat kommentera bilder här på Fotosidan.

Det är även därför som jag drar mig för att ge mig in i den sk "bloggspam-debatten". Kan konstatera att flera bloggare på Fotosidan känner sig både utpekade och påhoppade. Och därför tänker sluta blogga eller flytta bloggandet någon annanstans.
Varför kan man inte tåla ett samtal där andra har avvikande åsikter? Måste det oundvikligen tolkas som ett påhopp?

Och så har vi de som reagerar precis tvärtom - de struntar högaktningsfullt i vad andra tycker och tänker. Vilket är lite problematiskt om vi alla skall samsas i ett "community" där de ansvariga styr upp versamheten med tvingande regler om vi inte kan komma överens. 

Så bara en tanke - kan vi inte lyssna på varandra, utan att bli sårade, och sedan - om möjligt - visa rimlig hänsyn till varandra? Vi är ju vuxna människor...

Inlagt 2010-11-24 22:49 | Läst 12412 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag tror att den enda medicinen egentligen är att låta var och en avgöra själva om vad, hur och när de skall blogga. Visst, jag kan också ha synpunkter på hur det bloggas, men den enda lösningen är nog att strunta i sådant som man inte gillar. Om man får stickor i fötterna är det bättre att skaffa sig ett par skor än att asfaltera hela världen, som någon sade ;)
-affe
Svar från Johan Ericson 2010-11-25 07:15
Du har såklart helt rätt - men ibland kliar det lite för mycket i "bloggtarmen" efter det att man läst andras bloggar med tillhörande kommentarer ;-)

Och jag tycker att "överkänsligheten" mot avvikande åsikter är ett problem... ryggdunkande är det gäller här på Fotosidan - annars stämplas man som "elak" och får inte vara med i "kluben". Typ.

Mvh
/johan e
Bra skrivet! Hade tänkt vara tyst i denna bloggdebatt men igår gick det inte och det blev ett inlägg i alla fall, dock skrivet med en stor glimt i ögat och jag tror det framgick hos de flesta som läste! Svårt det där med nyanser och antydningar, det gäller att vara övertydlig många gånger...
När det gäller just denna bloggdebatt då... Det värsta tycker jag, är när vissa bloggar blir direkt utpekade och omskrivna i andra bloggar, i inte så positiva ordalag. Skulle det hända mig skulle jag nog lägga ner på en gång. Hoppas verkligen att man - innan man skriver ett pekpinneinlägg - kontaktat vederbörande först!
Ha det gott //Ulrika
Svar från Johan Ericson 2010-11-25 07:17
Tack, det var ditt inlägg som inspirerade mig att till att våga ge mig in i debatten ;-)
Håller med dig att det är onödigt att peka ut vissa, kritiken kan då i värsta fall uppfattas som "mobbing" - och det blir ju ingen hjälpt av.
mvh
/johan e
Den här "debatten" har alltid funnits, men numera syns den bättre, då så många kan vara med.
En god vän till mig brukar säga, att då vem som helst kan få en internetuppkoppling, så kommer argument och åsikter fram som tidigare bara stannat runt köksbordet! ;)

Vill hänvisa till en intressant läsning, "Ingen tar skit i de lättkränktas land" av David Eberhard. Även om det finns överdrifter i boken, så tror jag den ändå pekar på en intressant modern förteelse.
/B
Ooops, jag trodde aldrig att jag skulle få se en noshörning fotad med en m-leica! :) Tänkvärda ord..