Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Begäret - att släcka det förödande begäret så att det inte stjäl din lycka!


"Förstakameran" Leica M8 och min "andra kameran" Panasonic GF1, fotograferade med Ricoh GR-D III.

Människan blir aldrig nöjd. Det som var en dröm igår blir till skräp imorgon. Och ständigt jagar vi: uppmärksamhet, bekräftelse, första platsen, det senaste, det coola, det ouppnåeliga...

Ska man vända på det resonemanget så blir lycka lika med förnöjsamhet.

Men alldeles för många företag är beroende av att just du ständigt måste köpa nytt. Alldeles för många för att du ska få förbli nöjd med det du har idag. Och just därför är det så att ett antal tusen marknadsförare jobbar dygnet runt på att få dig att ständigt längta efter nya prylar. Prylar som definerar din personlighet, din livsstil, dina värderingar och inte minst ditt fotograferande.

Men sanningen är att dina "gamla" prylar är precis lika bra som när du skaffade dig dem.... om du nu inte slitit ut dem ;-)

Inlagt 2011-08-16 19:22 | Läst 6393 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kloka ord, börjar du komma till självinsikt Johan, du brukar ju annars vara en som slår på pukor och blåser i trumpeter för det nya (främst Leica's kommande eller förväntade nymodigheter). ;)
-affe
Så jag jobbar vidare på marknadens kollaps när jag använder riktigt gamla kameror. Jag tror det är dags för ett nytt globalt rättesnöre än marknaden =)
Jag är nog ett tråkigt fall för marknadsförarna. Visst kan jag tycka att det är kul med grejer, men de gånger jag köper nytt (jo, det händer faktiskt) använder jag dem tämligen länge. I princip tills de börjar funka dåligt, eller kommer alltför mycket till korta mot de nya. Då kan det ha gått många år.