Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Hjälp - jag håller på att sjunka ner i piktorialismens bottenlösa träsk… #blogg100


Ricoh GR-D III - i vanlig ordning obeskuren men något kontrast och färg-justerad, från min kvällspromenad vid Råstasjön.

V
et inte vad jag ska skriva... 
Jag skäms nästan, måste hitta andra motiv! ;-)

  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Inlagt 2014-05-23 00:44 | Läst 20149 ggr. | Permalink

"Tycker du inte om den här bilden? Det gör jag. Det finns mycket gott att säga om den. Jag skulle inte kalla den pictorialistisk, så sökt är den inte. Om man nödvändigtvis ska säga något negativ om den, så skulle det kanske vara att den är lite banal. Den för möjligen tanken till ett litterärt motiv, Birger Sjöbergs "Kvartetten som srpängdes". Där figurerar an målning "Svan på lugnt vatten" av Eugen Ason Renard (om jag nu inte minns fel). Den provocerar en åskådare som finner den ytlig och förljugen med tanke på de hårda tiderna. Annars tycker jag att det av och till finns ett slags kvalitetssnobbism här på FS. Ett antal personer anser att de vet vad som är en bra bild (max 10 % av alla publicerade bilder). Resten är skräp, enligt dessa självutnämnda proffstyckare. Nej, så länge man känner något inför en bild så har den sitt värde. Skönheten sitter i betraktarens öga. Finns den inte där, då ser man den aldrig."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
När bild och text blir ett självändamål, ja då har man nog hamnat i ett träsk, av något slag...
Varför?
Svar från Johan Ericson 2014-05-24 01:00
Självändamål? Vilka texter och bilder kvalar inte in under den definitionen? ;-)
Förtydliga dig gärna…
Mvh
/Johan
Peter-L 2014-05-24 01:34
För mig är det när man ev. presenterar en bild eller text som man igentligen inte känner för. Men, man har något annat som driver på "måstet" att publicera något. Mer än viljan/önskan.
Om jag exemplifierar med mig själv, så är "självändamål" anledningen till att jag inte hoppt på "en bild om dagen". Jag känner inte att jag skulle kunna skapa och stå för alla bilder och texter. Därför väljer jag att avstå, då det för mig skulle bli ett självändamål, med i mina ögon sämre kvalitet och/eller intressenivå, satt i relation till det jag känner för att visa. Nu, publicerar jag när jag verkligen känner för det. Annars får det va....
Hälsningar, Peter.
Jag har bloggat om ditt problem Johan! ;)
/B
Svar från Johan Ericson 2014-05-24 00:57
Läser med stort intresse…
Återkommer!
Mvh
/JohanE
Fin bild, oavsett motivval, Johan. Dock aningen gulstick på min skärm
Benganbus 2014-05-23 12:35
Johan Pihl, jag ser inget gulstick på min skärm!?
(Iof så e min skärm svartvit, men i alla fall!) ;)
B)
Johan Pihl 2014-05-23 17:46
Finns det svartvita skärmar fortfarande, eller du har bara dragit en damstrumpa över din vanliga skärm? ;) PS. Menar inte störande färgstick, bara lite gulaktig.
Svar från Johan Ericson 2014-05-24 00:58
TACK!
:-)
/Johan
Benganbus 2014-05-24 08:36
Johan Pihl!
Det gulaktiga e ett av Pictorialismens välkända kännetecken! :)
Johan Ericson kan det här! ;)
B)
Tycker du inte om den här bilden? Det gör jag. Det finns mycket gott att säga om den. Jag skulle inte kalla den pictorialistisk, så sökt är den inte. Om man nödvändigtvis ska säga något negativ om den, så skulle det kanske vara att den är lite banal. Den för möjligen tanken till ett litterärt motiv, Birger Sjöbergs "Kvartetten som srpängdes". Där figurerar an målning "Svan på lugnt vatten" av Eugen Ason Renard (om jag nu inte minns fel). Den provocerar en åskådare som finner den ytlig och förljugen med tanke på de hårda tiderna. Annars tycker jag att det av och till finns ett slags kvalitetssnobbism här på FS. Ett antal personer anser att de vet vad som är en bra bild (max 10 % av alla publicerade bilder). Resten är skräp, enligt dessa självutnämnda proffstyckare. Nej, så länge man känner något inför en bild så har den sitt värde. Skönheten sitter i betraktarens öga. Finns den inte där, då ser man den aldrig.