Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Några av mina mest "gillade" bilder på Instagram http://instagram.com/creativeimagegroup


Jag har försummat bloggen på sista tiden Ja - jag har försummat mitt fotograferande - bara lite digitalt på jobbet och lite analogt privat.
Men - jag har instagrammat desto mer :-) Och därför lägger jag ut några av mina mest "gillade" bilder i bloggen. Mitt Instagramkonto hittar ni på http://instagram.com/creativeimagegroup - följ mig gärna!
Samtliga bilder tagna och uppladdade med iPhone 4. Kanske dags att avlägga ett nytt "Dogma-löfte"? Med iPhone, Camera+ och ett utvalt Instagram-filter...

Postat 2013-09-13 22:19 | Läst 11869 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Bad under röd flagg


Ricoh GR-D III - Underbara vågor vid Skanörs havsbad - obeskuren osv - vid sådana här motiv är det inbyggda vattenpasset till enorm nytta.

J
ag och familjen var som vanligt nere i Skanör och badade - en av sommarens obestridliga vanor. Att bada i Skanör har jag gjort alla mina somrar, oavsett var jag bott eller gjort i övrigt. Idag kom badvakterna fram till frun (som tyckte det var för kallt för ett dopp) och tyckte att jag och dotterns skulle komma upp ur vattnet. Röd flagg, höga vågor och farliga underströmmar - hon lugnade dem med att förklara att jag var så gott som uppväxt här på stranden och visste att hantera förhållandena. Själv är jag ganska övertygad om att den största faran är att bli påkörd av en "kite-surfare" ;-)


Ricoh GR-D III - Hade inget vattenskydd på kameran och det gick inte att undvika stänken... (Något beskuren och upprättad horisont ;) 

Så det gäller att hålla ett öga på dem, idag var de ett tiotal som använde drake samt några vanliga surfare. Och vi var inte de enda som badade - det fanns fler som njöt av vågorna. Jag hade inte tänkt fotografera - men ljuset var fantastiskt och jag hade Ricoh GR-D III:an med mig. Men inget vattenskydd - så den fick sig en rejäl rotblöta - av saltvatten. Fick skölja av den i sötvatten när vi kom hem och sedan rengöra den mycket noggrant - och den verkar ha klarat sig bra ;-)

Postat 2013-08-11 23:13 | Läst 13987 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Nostalgitripp ;-)


 Fujifilm X-pro1 med Fujinon 18/2, kamerans JPG via PS - obeskuren osv i vanlig ordning - Lennakatten ;-)

J
ag och familjen gör en liten smalspårig nostalgitripp just nu :-)

 

Postat 2013-07-31 15:32 | Läst 8785 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hur man hanterar sommarens värme i storstadens landskap...


Ricoh GR-D III - Ribersborg i Malmö.

J
ag och familjen söker oss ständigt till vatten, som tur är så är Malmö en stad med mycket vatten och flera fina badstränder. Sedan så drar vi oss ofta söderut, ner mot Klagshamn och framför allt till Skanör. Gemensamt för stränderna norr om Falsterborevet är att vattnet är varmare i Öresund än i Östersjön, och lite saltare.

Själv trivs jag bäst i vattnet, gärna under ytan, i lagom långa (fri) dyk på inte allt för djupt vatten...


 
Försöker också ta lite bilder under vattnet, men det är svårt, jag är ju total novis. Det blir mest bilder på olika dykarur på väg upp mot ytan och ljuset ;-) Kanske läge att gå en kurs? 

Postat 2013-07-30 23:59 | Läst 11964 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tankar kring Påsk...

 Nikon D200 + 18-55/2,8 - Gordons Golgata i Jerusalem, bilden tag från parken kring den sk "trädgårds-graven".

"M
en om Kristus inte har uppstått, då är vår predikan meningslös och er tro meningslös...
...Om vi i detta livet sätter vårt hopp endast till Kristus, och han inte har uppstått, då är vi de mest beklagansvärda av alla människor.
Men nu har Kristus uppstått från de döda som förstlingen av de insomnade. Ty eftersom döden kom genom en människa, så kom också de dödas uppståndelse genom en människa. Liksom i Adam alla dör, så skall också i Kristus alla göras levande." 
Aposteln Paulus i 1 Korinterbrevet 15:14,19-22

Jag tycker nog att de kristna urkunderna vittnar om en ganska klädsam självinsikt. Att Jesus var en historisk person, kanske rentav en sk "profet", som den romerska ockupationsmakten i Judeen lät avrätta genom korsfästelse omkring år 33 kan nog de allra flesta acceptera. Men frågan om Jesu uppståndelse ställer allt på sin spets - om han inte uppstod igen på "tredje dagen" så är hans offerdöd förgäves, profetiorna i Gamla Testamentet feltolkade och vi som kallar oss kristna grundlurade. Men - om han verkligen uppstod, då är världen försonad med Gud, livet bortom döden en realitet och Bibels alla löften sanna!

Därför väljer jag att idag - tillsammans med miljarder trossyskon, martyrer och bekännare utbrista - "Christos anesti" - Kristus är uppstånden! 


---
Ps.
Jag hade för några år sedan förmånen att på påskaftonen få vara med när den ortodoxa grenen inom kristenheten firade "Den Heliga Eldens Mässa" i Gravkyrkan i Jerusalem - se mitt bildreportage här!

Postat 2013-03-31 19:31 | Läst 9541 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 17 Nästa