Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Jag beslutade mig för att behålla min kamera... trots allt! (Tack Fujifilm ;)


Fujifilm X-Pro1 med Leica.M.adapter 0ch Voigtländer 15mm f4,5 samt Ricohs 21mm sökare och den obligatoriska "Softreleasen" från Tom Abrahamsson  :-)

J
ag har beslutat att behålla mitt Fujifilm X-Pro1 system - efter att jag uppgraderat till firmware till 3.01 (och låtit kameran genomgå en service ;)
Men det är inte i första hand den nu betydligt snabbare och säkrare autofokusen som avgjort utan det enkla faktum att X-Pro1 nu har sk "Focus Peak Highlight" vid manuellt fokus. Äntligen!
Jag hade verkligen saknat den funktionen från min tidigare Ricoh GXR med Leica-M-adapter. Nu har Fujifilm överträffat Ricoh på alla parametrar och det är busenkelt att köra manuellt fokus på X-Pro1. Speciellt min Voigtländer 15mm f4,5 kompletterar Fujis egna gluggar alldeles utmärkt. Den har alltid varit lätt att använda då skärpedjupet är enormt men med "Focus Peak Highlight" så blir den ännu mera användbar, speciellt på nära håll. 
Fujifilm har verkligen lyckats förbättra autofokusen steg för steg och nu är den riktigt acceptabel. Sedan har nog servicen där bla 60mm "trimmades in" ordentligt bidragit till att jag inte längre upplever att autofokus "vandra" fram och tillbaka innan den till slut "låser". 
Tack Fujifilm :-) 

Inlagt 2013-07-29 23:29 | Läst 15980 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Intressant läsning om din Fuji Johan! Jag köpte den också när den kom och blev så imponerad av bildkvalitén men den så sega autofocusen gjorde att jag sålde den. Roligt att de fick till en så bra uppdatering på den fina kameran!
Förnöjsamhet i kombination med gudsfruktan är en sann vinning! Hur väl gifter sig X-pro1:an med M-optik? Jag har hört att det kan bli en del skärpebortfall och konstiga färger i hörnen om man använder vidare vinklar än 35mm. Det skulle vara intressant att höra din synpunkt.
/Mikael Good
Fuji har verkligen seglat upp som en av de stora. Älskar min X100.
/Fredrik
http://fredrikreuterhall.blogspot.se