Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Jag har tydligen en rätt "väl utvecklad självgodhet"? #blogg100


iPhone via Instagram - Västra Hamnen i Malmö i går.

N
ågon skrev följande kommentar under ett av mina blogginlägg häromdagen:
"...en rätt trist bild, dessutom svarar du aldrig på kommentarer, tyder på en väl utvecklad självgodhet…"

Hur ska man reagera på det?
Bli arg och sårad - försvara sig?
Ignorera?
Förutsätta att skribent valt en hård och anklagande ton av okunskap (eller misstag) och skoja bort det hela?
Radera inlägget och "låtsat som om det regnar"?

Och varför skriver vi oprovocerat "tråkiga" saker i varandras bloggar? Eller är det faktum att man inte svarar på alla inlägg någon forma av förolämpning i sig?

Mycket tacksam för kommentarer i detta ämne :-) Lovar att försöka svara alla! 

Ps.
Helt i linje med min "självgodhet" så tillbringar jag de närmsta sju timmarna på E4:an på väg upp till Solna, så svar på inlägg levereras tidigast efter midnatt...
 
  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Inlagt 2014-05-18 17:32 | Läst 8662 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag tycker förvisso att det tillhör god ton att svara på kommentarer som inkommer inom rimlig tid. Att alla inte alltid har tid, eller tillräckligt att säga, för att svara på varje kommentar är en annan sak, men då kan man skriva ett generellt svar istället.

Vem som skrev det som står i rubriken minns jag. Du är i alla fall inte ensam om att få kommentarer av denna typ, även om det här var snäppet värre än det jag sett hittills. Någon "diagnos" tänker jag inte ställa, för jag tycker att kommentaren talar för sig själv.
Personligen tycker jag det har gått till överdrift med dessa svar på kommentarer. Visst ät det trevligt att få ett personligt svar, men jag tycker att det duger lika gott med ett "samlingssvar" för alla kommentarer, om man vill visa sin uppskattning. Sura kommentarer ser jag ingen som helst ursäkt för. Jag vill minnas att bloggägaren kan ta bort dem, en möjlighet som inte fanns när jag bloggade själv här på FS. Men jag saknade den faktiskt. Radera dumheterna bara!
Verkar vara extra känsligt här på fs, personligen svarar jag inte alltid exklusivt på alla kommentarer av den enkla anledningen att det inte finns något att svara på alla gånger. Dessutom tycker jag att svar ibland riskerar att bryta upp en intressant diskussion mellan olika läsare. Men tydligen är det ganska många på fs som anser att det är oförskämt att inte svara, motkommentera, osv. Har fått på tafsen för detta själv flera gånger, själv svarar jag dock om det ställs en fråga till exempel, annars tycker jag att bloggar funkar lite som artiklar i tidningen och där förväntar man sig ju inte att artikelförfattaren skall svara på vad jag eventuellt råkar tycka om det skrivna.

Men för att få sinnesro brukar jag skriva ett tack för kommentarerna som får gälla för alla kommentarer som jag inte svarar unikt på. Men som sagt, bloggkulturen är helt klart olika på olika ställen.

-affe
Det är väl så att man gärna vill ha någon slags reaktion på det man skriver i en blogg, om det nu gäller bloggen i sig själv, men också om man gör en kommentar. Annars blir det ju som att kommentera eller skriva i tomme. Om det nu är ett samlingssvar, eller svar på varje inlägg får vara upp till bloggskaparen, men, jag håller faktiskt med om att det är trevligt att bli reagerad på. Det kan också bli bra diskussioner, i bästa fall.
"En rätt trist bild" kan jag nog instämma i när det gäller de flesta av dina senare bilder. Jag saknar den gamle Dogma-Johan =) Du tog bättre bilder förr, tycker jag. Dina fantastiska Jerusalembilder, gillade jag mycket. Även den där enda bilden du har i Galleri FS är en av mina favoriter. Vad hände och när? Jag förstår att du inte har så mycket tid och att fotograferandet har sina egna cykler av bra och mindre bra. (Jag tycker själv att jag tog bättre bilder för några år sedan än nu). Nu gissar jag: det var när du bytte kamera eller ännu värre, när du började ta bilder med mobiltelefonen =) Jag har en hypotes. Du tappade känslan när du slutade fotografera med Leica. Jag har troligtvis fel.
Självgod? Är vi inte alla det? Jag vill inte påstå att jag känner dig även om vi har träffats flera gånger men självgod uppfattar jag dig inte som. Snarare upptagen av tusen saker och vem räcker till för allt? Man måste välja. Att svara på kommentarer är inte det viktigaste i livet. Det är i alla fall bättre att ge något som kan kommenteras. Och det gläder mig att du bloggar mer frekvent nu (även om 100 inlägg går fort). Allt är inte så intressant men kul att läsa ändå.
2014-05-18 20:58   GustafE
Ja jag säger då det... din blogg som är en av de bättre på Fotosidan. Jag tycker inte att man alltid behöver svara på kommentarer. Du är inte självgod på ett negativt sätt om du inte svarar på denna.
/GustafE