Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

PhotoSketch - slutet för alla självutnämda "Photoshop-gurus"? ;-)



PhotoSketch är ett program som automatiskt skapar ett montage utifrån en skiss, som i exemplet ovan. Otroligt men sant, läs mer på Gizmodo.com

Och kanske läge att skapa en egen pool för "PhotoSketch" bilder här på FS?

Inlagt 2009-10-06 12:05 | Läst 10527 ggr. | Permalink

"Nämen Hallå...detta är ju utveckling...*ler*... men det skiljer väl sig inte så mycket från att det är ett montage av egna foton som man monterar ihop...det är väl mest att det går göra en skiss i datorn som sätter placeringen rätt på plats och det behövs ingen friläggning av varje foto kanske....eller... den kan väl vara lika "äkta" som en monterad och retuscherad bild är av idag.... äkthet till vadå?? *ler*:-) Det är den eviga "disskussionen" som säkert aldrig tar slut för det finns inget slut...Bildmanipulering...jajjemensan samma gammla vanliga ord...*ler*:-) Varför känner sig "alla" fotografer så provocerade av den nya utvecklingen tro...och att man måste dela upp sig i grupperingar...för/emot bildhantering av ett eller flera foton... spännande diskussion tycker jag...*ler*:-) Spännande utveckling också detta med "PhotoSketch"....vad mer kan man göra tro..*ler stort*:-) Det finns ju redan pooler för alla olika uttryckssätt så varför inte en för "PhotoSketch" i så fall när tiden är mogen....självklart och själva grejen är kanske att man berättar tydligt när man lägger ut sin bild vad det är frågan om...eller? OJjjsan nu blev det ett långt utlägg...:-) :-) Ha det gott:-) /// Monika"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är nog inte bara läge för en PhotoSketch pool utan även att införa äkthetsstämplar på foton här på FS!
//Chasid
Dessa alster passar nog bättre på någon illustrationssajt, typ Deviantart.
Det kan kanske vara kul att få bilder genererade av datorer men det är inte fotografi och skulle inte passa här på FS.
Vart är vi på väg??
Äntligen kan vi kanske börja skilja på fotografi(ering) och bildskapande genom att måla, rita, 3-D animering, Photoshopa etc.
//Leif
Om photshoppade bilder passar passar dessa bilder - om en maskin gör det eller en människa spelar väl ingen roll, det är ju ändå en människa längst bak (fram)
//Leif
Dags för mig att lägga av då?...fast jag tror inte det! Väldigt amatorich de exempel dom visar...
/Bernt
MM underbart att fejka sin "underbaraste" stund i livet...
Tycker man inte behöver fota längre, har ju datorer som kan görat åt en, liksom, repotagfotografer behöver ju inte åka längre ner till mja,,, kina eller något, rita en skiss och sen kolla smhi vad det är för väder så äre klart!
Nämen Hallå...detta är ju utveckling...*ler*...
men det skiljer väl sig inte så mycket från att det är ett montage av egna foton som man monterar ihop...det är väl mest att det går göra en skiss i datorn som sätter placeringen rätt på plats och det behövs ingen friläggning av varje foto kanske....eller...
den kan väl vara lika "äkta" som en monterad och retuscherad bild är av idag....
äkthet till vadå?? *ler*:-)
Det är den eviga "disskussionen" som säkert aldrig tar slut för det finns inget slut...Bildmanipulering...jajjemensan samma gammla vanliga ord...*ler*:-)
Varför känner sig "alla" fotografer så provocerade av den nya utvecklingen tro...och att man måste dela upp sig i grupperingar...för/emot bildhantering av ett eller flera foton...
spännande diskussion tycker jag...*ler*:-)
Spännande utveckling också detta med "PhotoSketch"....vad mer kan man göra tro..*ler stort*:-)
Det finns ju redan pooler för alla olika uttryckssätt så varför inte en för "PhotoSketch" i så fall när tiden är mogen....självklart och själva grejen är kanske att man berättar tydligt när man lägger ut sin bild vad det är frågan om...eller?
OJjjsan nu blev det ett långt utlägg...:-)
:-)
Ha det gott:-)
/// Monika
Helt crazy! Den där exempelbilden är rätt komisk :-) Fåglarna blir liksom för mycket... // Robin