Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Pimp my Leica #4


Har länge funderat på att ersätta originalremmen på min Leica M8:a. Till min M6:a hade jag en Voigtländer-rem i olivgrönt tyg - som producerats av Artisan & Artist i Japan. Och nu var jag sugen på en av deras klassiska läderremmar. Men så hittade jag en otroligt snygg och praktisk läderrem på Tradera. Troligen tillverkad i Kina (med Leica logga o allt ;-) - antagligen som en kopia på en variant av den snordyra "Hermes remmen". But so what - den fungerar och det står Leica på den, och den är snyggare än den svarta originalremmen!

Det är roligt att fynda på nätet :-)

Inlagt 2010-08-29 15:17 | Läst 9951 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så roligt att du blev nöjd! Och tur hade du också för den ljusbruna finns inte längre att köpa, bara mörkbrun och svart.
Jan-Olof
Ibland är det till att ha tur ;) Jag har inte testat någon läderrem på min M9 så jag har fortfarande orginalremmen. Läder verkar stelt men det kanske jag bara inbillar mig? Å andra sidan tycker jag den som ingick funkar finfint bara man vänder och har Leica loggan mot nacken istället för den knottriga ytan som lätt gör ont efter ett tag om den ligger mot nacken. Men funkar perfekt om man har en tröja den kan ligga emot.
En sak är klar, nu har du ökat toppfarten på din Leica med minst 10 km/tim :-)