Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Ricoh GR-D III: en über kul funktion och nytt firmware (ver 1.21)Börjar allt mer bekanta mig med Ricoh GR-D III - den verkar ha allt det som jag (trots allt) saknade hos GR-D II:an :-)
Dessutom har det redan släppts en ny firmwareverision till GR-D III:an -  läs mer och ladda ner den här.Idag när jag lusläste manualen så upptäckte jag en massa nya spännande funktioner, som tex "Skew Correct Mode" - en inbyggd bildrestitution!Den är busenkel att använda - fotografera av ett objekt......lite hur som helst - det viktiga är att det finns tydliga gränser för objektet som skall restitueras.Mjukvaran hittar gränserna för objektet och markerar dem, om det inte stämmer kan kameran försöka igen. När du är nöjd - tryck "OK".Och vipps så har du en bild med helt raka linjer - i det här exemplet som om du tagit bilden rakt ovanifrån!

Det finns även stöd för att fotografera av whiteboardtavlor (precis vad jag ofta använder kameran till :-) samt en massa annat "godis" - mer om detta i bloggen framöver.

Inlagt 2009-10-07 00:53 | Läst 7316 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
En efterlängtad funktion hos arkitekturfotografer, kan jag tro. Kompetent kamera den där Ricoh:n
Mycket imponerande! Vad kul att du går igenom allt så noga!
Mycket imponerande! Vad kul att du går igenom allt så noga!
Suveränt. Nu kan "spionen som lägger pussel" få bra bilder på de hemliga dokumenten, trots de darrande händerna =)
Skämt åsido det verkar vara en mycket bra kamera. Dags att byta ut G10:an?
/John-Erik
Hmm,... antar att det inte var Skew Correct Mode du saknade i GRD II och inte heller Text Mode (som antagligen lämpar sig för whiteboardfotografering). De fanns redan i den gamla - liksom mera brus :-( Annars nöjd ägare till en GRD II.