Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Varför blir mina mobilbilder ofta bättre än DSLR/EVIL-bilderna?

iPhone 4s - behandlad, filtrerad och publicerad via Instagram. Tagen på Uppsala slott mot bastion Styrbiskop härom kvällen

Jag slås ofta av hur självklart "bra" mina Instagram-bilder blir, ofta när jag fotografera samma motiv med en mera avancerad kamera så blir det inte bättre. Och då "bättre" i betydelsen mera tillgängligt, subjektivt vackrare eller piktorialistiskt om du så vill. Problem, utmaning eller bara sakernas tillstånd? Något jag kontemplenterar över så här första kvällen på min semester...

  Fujifilm X-M1 med Fujinon 27/2,8 - fotograferad vid samma tillfälle som bilden överst, fortfarande vackert men lite mer naturtroget ;-)

Inlagt 2015-06-29 23:25 | Läst 12635 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Visst är det skillnad på bilderna. Bilden från systemkameran är mindre brusig, detaljrikare och skarpare. iPhone imponerar som kamera, men själv vill jag helst ha något bättre.
Visst är telefonfotot mustigt, men man ser ju redan i det här lilla formatet att den är mycket brusig. Hur ska den då bli om man öppnar den "på riktigt"? Skräp, antagligen.
Har du provat att dra lite i spakarna i något bildbehandlingsprogram med den undre bilden? Du får den lika mustig, men med god kvalitet!
Smaken är som baken, och det är poppis med lite brusigare bilder, men jag gilalr den sista lite bättre för sin klara och fina renhet! =)
Ha det så bra!