Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

What We Do In Life Echoes In Eternity


Panasonic Lumix GF1 + 20/1,7 (Obeskuren "pure DOGMA", konverterad från RAW o lätt färgjusterad :-)

Vet inte varför - men jag kom att tänka på det citatet ur "Gladiator" när jag redigerade bilden...

Ibland är det svårt att förstå varför man associerar som man gör. Kanske är det något så enkelt som färgen på tyget?

Men om jag skall ge mig in på en lite djupare analys:

 Är det nog så att bilden för mig talar om "vad vi lämnar efter oss". Stolen har "lämnats efter" från en annan plats, den har haft en annan betydelse, varit en del av ett sammanhang. Nu är den ett stumt, malplacerat, vittne om en anna tid, ett annat liv. 

Men fortfarande med ett "eko" från sitt tidigare liv.

För enligt min verklighetsuppfattning så skapar "allt vi gör nu ett eko in i evigheten".




Inlagt 2010-09-26 20:55 | Läst 13703 ggr. | Permalink

"Alla fotografier innehåller ett slags "momento mori". En påminnelse om vår dödlighet. Det finns inte heller bara ett nu i den fotografiska bilden, det finns ett lika tydligt efteråt, som är betraktarens. Det här kloka orden om fotografi läste jag någonstans tidigare i år. Kommer bara inte ihåg var just nu..."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Alla fotografier innehåller ett slags "momento mori". En påminnelse om vår dödlighet. Det finns inte heller bara ett nu i den fotografiska bilden, det finns ett lika tydligt efteråt, som är betraktarens.
Det här kloka orden om fotografi läste jag någonstans tidigare i år. Kommer bara inte ihåg var just nu...
Visst ekar nuet in i framtiden. Kanske in i evigheten, fast det är en jäkligt lång tid! Ibland har jag också en känsla av att framtiden kastar en skugga in i nuet. Alla tider är en -- nunc stans!

Många människor älskar ju bilder på sådant som är vackert. Ett natursceneri eller vackra blommor t ex. Har man den läggningen kanske man inte gillar den där bilden. Den är ju inte vacker på det sättet. Men den berättar en historia i stället. Precis vilken, det får man kanske föreställa sig själv, men det blir ju historien inte sämre för. Själv tycker jag om bilder som på detta sätt berättar något. Solnedgångar och makroskott på blommor, vad berättar dom?