Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Varför går det så dåligt för Sirius i fotboll? (2)

Den fruktansvärda frustration jag kände efter att ha sett Sirius spela så uselt i måndags mot Ängelholm, och som kom i uttryck i min förra blogg, börjar gå över. Det spekuleras nu vilt i Upsala Nya Tidning vilken som ska bli Sirius nye tränare. Jag kan tycka att det ibland fokuseras för mycket på tränaren, speciellt när det går dåligt. Har inte spelarna lika stort ansvar? För att få en ändring till stånd vad gäller spelet tycker jag att den nye tränaren ska fokusera i första hand på anfallsspelet. Målsättningen måste vara att varje anfall ska leda till avslut. Hur många avslut såg vi i måndags? För att nå den målsättningen måste mer träningstid läggas ned på man mot man spel, dribblingar och snabba löpningar med boll. En anfallsspelare ska till varje pris in i straffområdet. Han kan inte bara lämna över ansvaret till någon annan genom dessa ideliga inlägg som backarna i motståndarlaget till säkert 90% nickar bort. Ställ mycket tydliga krav på spelarna vad som förväntas av dem och följ ständigt upp vad som åstadkommits under varje match.

Nog om detta.

Du vet väl att du kan sponsra ditt favoritlag utan att det kostar dig något. Man kan skaffa sig ett Mastercard med sponsoranknytning. Du anger vilken förening du vill sponsra på ansökan till Sponsorhuset. När du handlar i butiker som är anslutna till Sponsorhuset får din förening en viss procent av beloppet du handlar för. Det är inte du som betalar den delen utan butiken du handlar i. För min del sponsrar jag Gefle IF.

Det fanns dock något att glädja sig över på Studenternas i måndags. Bollpojken som höll till vid västra läktaren. Jag fann tröst i hans jongleringar när spelet på plan var som uslast. Den frustration han kände när domaren blåste av matchen visar han på sista bilden.

Bollpojken

F-n också!!!!!!

 

Solen skiner och jag har en ledig dag! Kanske blir det en sväng till Norrtälje och konsthallen där på  eftermiddagen.

Vi hörs

Torbjörn

 

 

 

Postat 2009-09-17 11:57 | Läst 5766 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Varför går det så dåligt för Sirius i fotboll? (1)

I dagens nummer av Upsala Nya Tidning (UNT) kan man läsa att Sirius fotbollstränare har sagt upp sig. Det har gått trögt för laget under en längre tid och nu riskerar man att åka ur Superettan. Jag besökte Studenternas IP i måndags för att se matchen Sirius-Ängelholm. Här kommer först min korta analys av matchen och längre ned bildbevis med kommentarer.

Analys

Första halvlek spelar Sirius vekligen uselt. Lågt tempo, stillastående och dåliga passningar. Ingen i laget tar tag i spelet. Ängelholm är mycket bättre med snabbt passningsspel där många i laget deltar. Man gör två mål inom fem minuter mot ett mycket passivt Siriusförsvar. Korta stunder, speciellt i början av andra halvlek, spelar Sirius riktigt bra med fin rörlighet och snabba passningar. Men det verkar som om spelarna inte vet vad de ska göra. De hamnar ständigt i en återvändsgränd med mycket få avslut. Ständiga inlägg mot ett väl samlat försvar. Inga anfallare försöker sig på genombrott. Det kan bara sluta på ett sätt - förlust.

Bildbevis

När jag vid hemkomsten studerade bilderna fann jag en mängd avslöjande detaljer som också kan förklara varför Sirius förlorade den här matchen. Sirius har blå tröjor och Ängelholm gula.

Publikvärdarna är tjuriga och vänder publiken ryggen

 

Motståndarnas målvakt retas. Han vet att Siriusspelarna hatar Johnny Cash och gör I walk the line

 

Motståndarna är stygga

 

Motståndarna står i vägen

 

Motståndarna har överläggningar med domaren

 

En del av hemmaspelarna sparkar på fel boll

 

Några av de nya spelarna vet inte vad hands är

 

Det är vanligt att spelarna tar fem minuter då och då

 

Men det kanske besynnerligaste av allt; Man träffar sina polare under matchen

 

Ja, som ni ser så är kameran till stor hjälp när en fullständig matchanalys ska göras. Förhoppningsvis tar Sirius nye tränare till sig den nya tekniken (jag hjälper gärna till) i sitt updrag att hålla laget kvar i Superettan.

Må så gott

Torbjörn

 

 

 

 

Postat 2009-09-16 21:57 | Läst 4697 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera