Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Jag tar en sväng på stan, vill du följa med?

Vi börjar vår promenad vid Sergels torg där man slagit upp flera stånd där mat och andra specialiteter från flera olika länder erbjuds till försäljning. Sedan promenerar vi genom Gamla stan, passerar Slussen och följer Götgatan söderut tills vi kommer fram till Katarina bangata.

Ett tyskt bakverk åker ned i påsen

Fransk, rosa vitlök

Jag ser på dig och du ser på mig

Ett påpekande grabbar

Den moderna Sibyllan använder naturligtvis mobilen

De beställde två Cappuccini men endast en tårtbit

Bla, bla, bla...

Fartens tjusning

Matchande färger

På ett ben

På tre ben

Ett glas räckte till alla

Ett glas vitt och en cigg

Där svänger vi in till vänster och går några hundra meter tills vi kommer fram till Twang café. Du hänger väl med in på en fika?

På återseende

/Torbjörn

Postat 2012-05-31 18:43 | Läst 3664 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Bortdribblad?

I vintras deltog jag i Uppsala Nya Tidnings (UNT) fototävling "Bästa vinterbild". Tillsammans med nio andra fotografer kom jag till final och bilderna gick till omröstning som stängdes den 25 februari. Sedan dess har det varit tyst. Inte ett ord om tävlingen vare sig i pappers- eller nättidningen. Jag besökte UNT-butiken på Dragarbrunnstorg för några dagar sedan och frågade vad som hade hänt.

Damen där ringde runt till olika medarbetare men ingen kunde finna någon information om resultatet av tävlingen. Jag fick telefonnumret till bildchefen och i går ringde jag honom. Då började karusellen. Han hade ingen aning utan kopplade vidare till en kvinna som kunde svara men hon hade heller ingen aning utan kopplade i sin tur vidare. Så där pågick det en bra stund och sedan dog samtalet bort. Ingen visste något om tävlingen.

Jag vet naturligtvis inte vad som hänt, eller inte hänt, men nog har jag fått en känsla av att ha blivit bortdribblad. Det hela kan naturligtvis ha varit dåligt skött. De avgivna rösterna kanske aldrig blev registrerade? Jag har hört från några som röstade att de aldrig fick någon bekräftelse på att de röstat. Kanske gick det till så och kanske blev någon vinnare utsedd i smyg? Klart självmål i så fall. Märkligt är det i alla fall att ingen vet något.

"Årummet i vinterskrud". Min tävlingsbild som dribblats bort av UNT?

Garrincha var ju en mästare i att dribbla bort försvarare. Jag kan tänka mig att Sven Axbom hade mardrömmar efter fotbolls-VM 1958. Axbom spelade vänsterback i landslaget och blev bortdribblad flera gånger av Garrincha som hela tiden körde med samma fint. Försvaret kände naturligtvis till den men brassarna hade ett tempo som inte svenskarna behärskade helt enkelt. Jag kan mycket väl förstå hur Axbom kände sig efter matchen. Det är inte kul att bli bortdribblad.

På återseende

/Torbjörn

Postat 2012-05-29 16:14 | Läst 3967 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Det kan nästan bli för mycket bilder ibland

Uppsala kulturkarneval gick av stapeln på pingstaftonen med karnevalståg längs gatorna i centrum och med efterföljande festligheter i Engelska parken. Många olika kulturer var representerade och spred en härlig feststämning. Trummornas energiska dunkande kändes i hela kroppen och ville inte ens släppa när jag senare på kvällen gick till sängs. Det kändes ungefär som gamla tiders järnvägsdunk innan de skarvfria rälsarnas tid.

Vid sådan här tillfällen är det lätt att låta kameran gå och det blir väldigt mycket bilder. Med den nya tekniken är väl inte det något fel men det blir naturligtvis en hel del att titta på och bedöma. Känner mig därför ganska så bildtrött för närvarande och låter därför de nytagna bilderna få sjunka in och mogna ordentligt innan värderingsprocessen sätter in. Den delen av hjärnhalvan som då blir engagerad var helt ledig i går ;). Kanske blir det en bok av det hela för jag har fått ett bra erbjudande från Photohome. Blurb erbjuder 20% rabatt t o m 31 maj för böcker överstigande 75 £. Ska man slå till stort kan man ju tjäna en slant. Blurb har jag positiv erfarenhet av men Photohome har jag ännu inte anlitat. Kanske några av mina läsare har synpunkter?

Plötsligt klev kvinnan in bland de dansande och dansade med en bit


Kameran får vila till på onsdag för då ska jag ta porträtt på alla mina arbetskamrater. Alla har ju numer sina profiler på webben och då ska naturligtvis också ett foto finnas med.


På återseende

/Torbjörn

Postat 2012-05-28 17:09 | Läst 4000 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Blandad kompott

Kocken på restaurangen intill glodde förvånat när jag böjde mig ned och tog bilden

Utanför min kollegas fönster repareras taket på fastigheten intill

Fabriksskelett i Norrsundet. Fabriken nedlagd och halvriven. Här har jag arbetat många somrar

En fikapaus i stillhet och med eftertanke

 

Jag bjuder på lite blandad kompott i dag. Serverad med ytterst lite text för att det inte ska skära sig. Ska besöka Fotografiska senare i dag. Utställningen med Kertesz sjunger på sista versen.

 

 

På återseende

/Torbjörn

 

Postat 2012-05-25 09:27 | Läst 3881 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Tårtan och tjejen som sköt tillbaka

Jag hade en ledig dag och åkte tillsammans med min bror Stefan upp till Ockelbo för att låta oss bjudas på kaffe och tårta med anledning av prinsessdopet i Stockholm. Det var Ockelbo kommun som bjöd sina invånare och fast vi var utsocknes fick vi också ta del av erbjudandet. Vi får se om det kommer surt efter ;).

Förskolebarnen hade samlats på torget tillsammans med sina lärare och de var flitigt uppvaktade av media. Både SVT och TV4 var där liksom naturligtvis reportrar och fotografer från lokaltidningarna i Gävle.

Tårtan var en lång rackare dekorerad med blommor och blader och naturligtvis prinsesskronor

Förskolebarnen väntade otåligt på att få smaka på tårtan

Så blev det äntligen deras tur och TV var där och filmade

Några av barnen var uppklädda med långklänning och de hade fullt sjå att hålla uppe tygsjoken..

...liksom prästen

Jag tog några bilder på mediafolket och den kvinnliga fotografen sköt tillbaka

Den här vänlige mannen bjöd oss sitta ned vid ett av borden inne i det uppresta tältet

Stefan lät sig väl smaka av kaffet och tårtan

Vid bordet intill pågick ivriga diskussioner

Några föredrog att fika utomhus i det kraftigs solskenet. Den medhavda hunden blev dock utan

Ja, sedan var det roliga slut och barnen gick tillbaka till sitt "arbete"

 

Ockelboborna är ju vana vid kungligheter vid det här laget så de tar det hela med ro och låter sig inte imponeras av vare sig TV-folk eller representanter för den kolorerade veckopressen. Stämningen var m a o skönt avslappnad och det blev en trevlig, minnesvärd tillställning.

 

På återseende

/Torbjörn

 

Postat 2012-05-23 09:47 | Läst 3833 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 Nästa