Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Nyservad bladare

Skickade min Hasselblad 503 cx till Analoga Kameror i Sundbyberg för en tid sedan och i förra veckan fick jag den tillbaka. Mina problem med frammatningen berodde på ett fel i magasinet. Testade kameran i går och allt fungerade som det skulle. Efter körövning i Norrsundet på förmiddagen och sopplunch därefter gick jag runt i vinterlandskapet på Kvistholmen. Använde Fomapan 200 som jag inte är så förtjust i. Ojämn kvalitet med ibland konstiga ränder och prickar. Repkänslig är den dessutom. Fotar upp de sista rullarna nu och har köpt Ilford Fp4+ i stället.

Arbetarmuseet

Rödboharen

Trist gråväder var det den här dagen, men det går naturligtvis att ta bilder i sådant väder också. Har precis fotat av fem askar med glasplåtar från Arbetarmuseet och nu återstår massor av arbete med redigering. Har också framkallat en gammal rulle Hauff Pancola Super som jag fann på museet. Den blev väldigt kupig så den ligger i press några dagar till. Några rutor (6x9) ser ut att vara ganska hyfsade.

På återseende

Torbjörn

Postat 2019-01-31 18:36 | Läst 1054 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gesällen/Kvinna på pinnstol

Hon ler inte mot fotografen. Kanske försökte han få henne att göra det – men förgäves. Livet var förmodligen inget att le åt för henne. Bara hårt arbete. I en liten vrå, precis innanför dörren, har hon satt sig. Placerad mellan två fönster där gardinerna förtjänstfullt silar det hårda sommarljuset. Ansiktet och händerna skulpteras fint. Fotografen är erfaren och vet hur man ljussätter. Blicken stadig, men frånvarande...

Jag fortsätter med att avfotografera glasplåtar från Arbetarmuseet i Norrsundet. En utställning planeras i maj. Det tar tid att redigera de gamla bilderna. Damm, repor och smuts plockas bort i Photoshop. Därefter mjuk redigering i PS och LR där jag försöker få fram en rik gråskala.

Varför tar vi inte sådana här bilder längre? Kanske vägen fram till exponering blivit för kort? 

På återseende

Torbjörn

Postat 2019-01-28 10:40 | Läst 1106 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera