Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Morgontrafik

Säsongens första snö har kommit. Morgontrafiken är trots detta i full gång. Fotgängare, hundar och cyklister. Kanske finns där också spår efter kaniner, möss, kråkor och skator. Det är många olika slag av trafikanter som passerar nedanför mitt sovrumsfönster.

Gick en sväng med min bladare efter frukost. Såg att jag hade några rutor kvar av acrosen. Fast i dag var bladaren tjurig. Spegeln fastnade ett par gånger. Första gången föll den tillbaka, men inte andra gången. Promenaden blev därför kortare än planerat. Förmodligen behöver den in på service. Rengöring och smörjning. Sådan kameraservice finns tyvärr inte i Gävle så då är det Stockholm som gäller. Har för mig att det finns en snubbe i Sundbyberg som mekar analoga kameror.

Har börjat lite grand med video. Det rör på sig.

På återseende

Torbjörn

Postat 2018-10-27 17:39 | Läst 1097 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Gesällen/Jubileum

Gävle Fotoklubb firar i år 75 års jubileum. Vi gör det med en utställning i Kulturhuset (gamla fängelset). Temat för utställningen är passande nog "Gävle". Vernissagen gick av stapeln 13 oktober och utställningen pågår t o m 11 november. Premiärdagen kom en ständig ström av besökare. Den i Gävle boende filmaren och fotografen Dieter Stöpfgeshoff besökte utställningen och med sin professionella blick gav han intressanta omdömen om de olika alstren.

Här är två av mina bidrag till utställningen. Årummet och Bönan.

Dieter har synpunkter på någon detalj i bilden

Efter vernissagen bjöd ordföranden Göran Persson och hustru Ann-Christine på en formidabel fest i hemmet. En mycket trevlig dag från början till slut.

Nu står klubbmästerskapet för dörren.

På återseende

Torbjörn

Postat 2018-10-21 10:52 | Läst 1048 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Gesällen/Flytt av trädgårdsmöbler?

Kommer sommartid att bli evig tid? Eller vintertid? Kommer tidsomställningen att avvecklas? Ja, om det tvistar de lärde för närvarande. På högsta EU-nivå. Jag antar att beslut i frågan kommer att dröja och att vi får ställa tillbaka klockorna sista söndagen i oktober. För att hålla koll på om man ska flytta fram, eller tillbaka, klockan görs ofta en liknelse med trädgårdsmöbler. Man tar fram möblerna på sommaren och tar tillbaka dem på hösten. Om EU nu kan bestämma sig kanske vi i fortsättningen slipper flytta trädgårdsmöblerna fram och tillbaka. I tanken d.v.s.

Bilden ovan är tagen vid Fyren i Norrsundet. Fyren är ett gammalt danspalats men numera en samlingslokal för en massa aktiviteter. Vi hade sångövning med kören i dag och efteråt stannade jag en stund och tog lite bilder. Grått och murrigt ljus i dag och jag har lagt på lite extra exponering. Man måste hjälpa fram det lilla ljus som ändå finns där.

På återseende

Torbjörn

Postat 2018-10-17 19:02 | Läst 1004 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gesällen/En fiskehistoria

Sommaren 1981. Min son Fredrik har sitt första sommarlov och vi åker en sväng till farmor och farfar. Fredrik har blivit riktigt fiskebiten och vill naturligtvis åka och fiska. Han har fått mina gamla fiskegrejer. Nu sitter han tillsammans med farfar och planerar inför dagens fisketur. Det blir en sväng upp till ån där jag fiskat sedan barnsben. Det går snabbt och enkelt att ta sig dit med bil. Sedan är det bara en liten bit att gå.

Det ser ut som om jag lyckades fånga en liten gädda den här gången. Den får farmor göra något gott av när vi kommer hem. Av mina anteckningar att döma från det här tillfället ser jag att jag använt en Canonet 28. Det är Fredriks kamera. Det betyder troligen att min Pentax Spotmatic var i olag den här dagen. Man tager vad man haver, och det gick ju bra med Canonen också.

Plus-X ser jag att jag använt också. Använde ofta den på ljusa sommardagar, oftast framkallad i D76. 

Ja, så gick det till när farfar var ung.

På återseende

Torbjörn

Postat 2018-10-01 22:52 | Läst 1135 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera