Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gordy har levererat

Ett par veckor före jul beställde jag en handlovsrem från Gordy's och i dag har den kommit. Jag köpte en sådan tidigare i höst av kinesisk tillverkning men den var fullständigt värdelös. Det ska bli spännande att testa Gordy's tillsammans med NEX 5N. Kanske fungerar den med Sony A850 också? I alla fall ser den väldigt gedigen ut i svart läder med röda lindning som påminner om lindningarna på mitt haspelspö ;). Jag tror att NEX:en och den här remmen blir den perfekta kombinationen när man vill "leka" H Cartier-Bresson på stan ;).

Visst är det en fin handlovsrem Gordy har knåpat ihop?

Ett tjusigt par, eller hur?

Då är det bara att invänta bättre väder för ett första, skarpt test. Remmen är lite stel så här i början men den mjuknar nog efter en tids användning. Jag hoppas i alla fall att den här kombinationen fungerar bättre än halsremmen som följde med kameran. Den är mest i vägen tycker jag.

På återseende

/Torbjörn

Postat 2012-01-03 17:12 | Läst 2389 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Vart bär det hän 2012

Vi vet att tiden är en "konstruktion" och att ett år inte "tar slut" och ett nytt "börjar" utan allt är ett kontinuum som bara löper på utan stopp och nystart. Fast en dag tar ändå tiden slut och då sitter vi där med våra dyra Rolexklockor till ingen nytta ;). Trots denna vetskap skriver vi i dag 2012 och vart bär det hän? Många av oss avlägger nyårslöften. Lite fånigt kan det tyckas. Varför vänta till just nyårsafton?

En del nyårslöften kan ställa till det på nyårsdagen. Tänk om alla lovat att sluta köra bil och i stället ta tåget. Vad skulle hända? Jo, över en natt skulle vi få överfulla tåg och det i sin tur skulle leda till kraftiga förseningar och SJ skulle få enorma problem med att informera alla resenärer om vad som står på.

Nyårslöften kan alltså orsaka stora problem i vårt samhälle. Tänk på det och sprid ut "nyårslöftena" jämnt över året.

Jag har inte avlagt något nyårslöfte för 2012 för jag ligger efter med många gamla nyårslöften ;). Det fina med att "dröja" lite med genomförandet är att många löften med tiden blir obsoleta. D v s tidens tand gör att de inte längre är gångbara ;).

I Knivsta behöver man inte fundera åt vilket håll man ska gå 2012

Mentala murar bör helst rivas ned

Vissa löften ska man nog inte vänta för länge med

Avslutar med lite skrot från ett bygge

Så har 2012 stånkat igång. Tänk om det inte hade startat ;)? Då hade vi fått leva med 2011 ett tag till.

På återseende

/Torbjörn

Postat 2012-01-02 22:08 | Läst 2647 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4