Lite prylar, lite text och alltid bilder

11/100 Fågelfotograf blir jag nog aldrig ...

Jag har försökt mig på det där med fågelfotografering och konstaterat att det inte är så lätt. Dessutom är det dyrt och tungt, då det blir bäst med långa ljusstarka teleobjektiv. Jag tyckte det var ganska skoj och utmanande att försöka fotografera flygande fåglar, men det var inte så många av bilderna som blev bra ...

Gås vid Dalkarlskärret utanför Uppsala

Bilden här ovanför är ett av undantagen, och den gillar jag främst för att gåsen blev inramad av suddigt kaveldun. Man kan ju ha lite tur ibland och lyckas med bilder man egentligen inte är så bra på :)

Uggla på Isle of Mull

Ugglan var mycket lättare att fotografera, då den tillfälligtvis bodde på ett center för rovfåglar (de rehabiliterar skadade och sjuka fåglar). Den satt still och det gick att komma nära - såna fåglar gillar jag.

Räkmacka på Hamncafé Våfflan i Sigtuna

Den tredje bilden var ännu lättare att göra, eftersom det på många uteserveringar bara är att ställa valfri mat på bordet och luta sig tillbaks. Sedan kan man plåta hur mycket man vill med mobilkameran utan att småfåglarna bryr sig. Det är kanske inte direkt bra naturfoto, men det är skoj ändå och bilderna kan bli lite rolilga :)

Nä, jag ska nog hålla mig till att fotografera katter när det gäller djur ...

Flygande Pekka

... fast å andra sidan är det uppenbarligen inte så lätt att fotografera flygande kattjävlar heller.

Ha det gott!

Inlagt 2016-03-11 18:04 | Läst 5949 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Flygande katter är ju faktiskt mer originellt!!!
I mina ögon är första bilden riktigt magisg med sitt ljus och ett perfekt fångat ögonblick. Härlig närbild på ugglan också, även om det var en fågel på begränsad yta. Snyggt fotograferat oavsett!
Ha en bra helg!
Den första bilden är riktigt bra. Den är vad jag skulle vilja kalla en 'personlig' fågelbild. Min erfarenhet är att fågelfotografering i första hand inte är en materialsport, även om bra utrustning underlättar. Skall man snacka materialsport så är det F1 som gäller.
Om du är intresserad så.
😄
Kattjäveln vinner med hästlängder! :-)
Ugglebilden är superfin ju! Priset tar ju ändå den flygande katten, den är bara så skön!/ Björn T
Den översta bilden är helskön. Bra. Jag får plocka fram mitt 800:a nu när våren kommer och fånga någon pippi på bild.