Lite prylar, lite text och alltid bilder

Hejdå 2013 - del 1

Det här är kanske inte de absolut bästa bilderna jag tog under 2013, men jag valde ut en bild för varje månad och då blev det så här.

Januari - Uppsala Domkyrka

Januari var en kall och snörik månad, och bilden tog jag en kväll efter jobbet då det blåste kraftigt och himlen var upplyst  på ett snyggt sätt. Med lång slutartid blev det en fin effekt tycker jag.

Februari - Domkyrkan i Linköping

Också februari var kallt och snöigt, och jag besökte vårt kontor i Linköping. Bilden tog jag från balkongen på Frimurarehotellet där jag bodde (kan rekommenderas).

Mars - Ny spis och tillhörande kokkärl

Mars var en månad då fotograferingen nästan helt låg nere. Den mest spännande bilden jag hittade var av den nya spisen vi blev tvungna att köpa då den gamla lade av. I och med byte till induktionshäll blev det till att köpa en massa nya kastruller och sånt också, då de gamla inte fungerade ...

April - Massor av vatten i Fyrisån

I april smälte äntligen all snö, vilket resulterade i att Fyrisån svämmade över på sina håll. Här ser det mer ut som en flod än en å tycker jag :)

Maj - Skandis GP i Uppsala

I maj var cykeleliten som vanligt på plats i Uppsala och cyklade varv efter varv uppför både Slotts- och Carolinabacken. Jag valde att här visa en bild med lång slutartid och lite filmeffekt (från Nik color efex).

Juni - Besök i Arlandatornet

Den fantastiska sommaren kom igång ordentligt i juni, och i slutet av månaden bjöd Otten in lite folk på studiebesök. Mycket spännande och intressant, och något jag gärna gör om :)

Det var det första halvåret. Andra halvan får ni se i morgon!

Ha det!

Inlagt 2013-12-30 18:17 | Läst 25107 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin bildserie, ja att köpa en induktionshäll för med sig lite extrakostnader, men det blir fint när man slängt ut sina gamla vidbrända kokkärl. Första bilden är kanonfin, men jag tycker du ska räta upp den i photoshop så inte tornen lutar. Ha ett gott nytt år! LO
Svar från Anders F. Eriksson 2013-12-30 20:00
Den är redan upprätad - gör jag mer kapar jag tornen ;)
Dubbelolle 2013-12-30 20:20
Hej, ja jag ser att det inte finns mer marginaler! Ha en fin kväll, LO
Svar från Anders F. Eriksson 2013-12-30 20:26
Okorrigerad lutar den ännu mer ;) http://www.flickr.com/photos/aferiksson/8655445987/
Cykelbilden var ju kanon o dessutom så gillar jag köksbilden. Det är bra att dokumentera av vardagen. Det gör jag själv ganska mycket.

Gott nytt år!
Svar från Anders F. Eriksson 2013-12-30 22:32
Vardagen underskattas ofta, men jag tycker nog inte det där var så mycket till bild. Cykelbilden gillar jag dock själv mycket :)
Första bilden och cykelbilden vinner i mina ögon
Svar från Anders F. Eriksson 2013-12-30 22:32
Ungefär som jag själv tycker då :)
Härliga bilder. Både Arlanda, Uppsala och Linköping är bekanta marker.
Svar från Anders F. Eriksson 2013-12-30 22:33
Tack Per! Hoppas på att det blir fler tillfällen att besöka dig på din arbetsplats - där finns mycket att fotografera :)

(Du får gärna komma och fotografera på min arbetsplats, men ett knippe programmerare vid datorer är inte så spännande ...)
Otten 2013-12-31 12:43
nej IT-gubbar har vi på Arlanda med :-) Men du är så välkommen igen. Kanske en vår Dagnys ...
Snygg kollektion och första bilden på domkyrkan är verkligen häftig. Jag antar att du gillar din nya spis, jag tycker induktion är helt oslagbart.
Hälsningar Lena
Svar från Anders F. Eriksson 2013-12-31 00:41
Det är oslagbart när man väl lär sig använda det, :)
Fin bildserie! Så en induktionsspis ställer särskilda krav på kokkärlen?
Svar från Anders F. Eriksson 2013-12-31 06:49
Ja, de måste vara magnetiska - annars blir de inte varma ..
Riktigt häftig bild på tävlingscyklisterna. Hur har du gjort? Vanligtvis brukar det bli bara streck men här ser man tydligt konturerna.