Lite prylar, lite text och alltid bilder

Nu är våren officiellt här (åtminstone enligt Kattjäveln)!

Nony är från början en innekatt av rasen brittisk korthår, och när han flyttade hit tog det ett tag innan han förstod det där med ute. Han är fortfarande så här två år senare lite för fin för att uträtta sina behov i naturen, utan sådant ska göras i den takförsedda lådan inomhus, och därmed basta!

Under vintern är han inte ute mer än några minuter i taget, men när solen lyser och temperaturen börjar komma över 10° är han gärna ute och jagar fåglar eller slöar i solskenet. Eftersom han var ute när jag kom hem idag, och hade varit ute flera timmar, kan vi alltså konstatera att nu är våren här på riktigt :)

Nony, och nåt slags gult vårtecken i bakgrunden, fotograferad med Sony RX100 II

Ett annat vårtecken är att studenterna har diverse upptåg för sig (fast det har de i och för sig året runt - i november var det en massa glada bananer utanför kontoret).

Sonic the Hedgehog(s) fotograferade med NEX-7 och Sony 35/1,8

För er som antingen är för unga eller för gamla för att känna till Sonic the Hedgehog så var det en videospelsfigur från 1991. Något jag inte kan klura ut är hur de får tag på sina banan- och igelkottsdräkter. Det kan ju inte vara helt gratis att sy upp såna där, och jag misstänker att det tar en stund om man ska göra det själv ...

När jag skulle tömma minneskortet från den mindre av Sonykamerorna hittade jag en massa mindre lyckade självporträtt, och kunde för mitt liv inte förstå hur det gått till. Så småningom slog det mig att jag putsat frontlinsen, och då hållit kameran på ett sådant sätt att tummen hamnade på avtryckaren. Eftersom RX100 är så tyst är det omöjligt att höra när den exponerar (åtminstone utomhus) :)

En tjockis, fotograferad med RX100 II (fast kanske inte bästa reklamen för kameran)

Det var allt jag hade att bjuda på denna vackra fredagkväll. Ha en trevlig helg allihopa :)

Inlagt 2014-04-11 18:52 | Läst 16981 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Nu har jag fått höra att Sonic är populär igen, så förmodligen finns det åtminstone unga människor som vet vem han är :)
Vad bra att ha en egen vår-mätare! =)
Ha det så bra!
Fin kissemiss, har sina rutiner!