Lite prylar, lite text och alltid bilder

26/100 Det är inte bara påsk - det är vår också!

Och när det är vår dyker det upp en massa tvåhjulingar på vägarna. Jag hamnade på Våfflan Hamnkrog i Sigtuna där jag fick mig en mugg kaffe och en varm chokladmuffin. Inte dumt alls!

Det var inte bara jag som hittade till Sigtuna idag

Isen ligger kvar och är vacker på Mälaren, men den är nog för svag för skridskoåkare nu ...

Efter Sigtuna irrade jag runt lite och hamnade så småningom hemma hos tidigare kollegan Elias där jag fick mer kaffe.

Hemma hos Elias vid hans egenbyggda hus

Det blev ytterligare några mil på de uppländska vägarna innan det mulnade på och började kännas kyligt. Totalt blev det cirka 25 mil så här på påskafton, och det är ju inte så illa när man inte ens har en kvast att åka på!

Ha det fortsatt gott under påsken!

Inlagt 2016-03-26 17:40 | Läst 5877 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Just det! Nu gäller det att se upp för de där tvåhjulingarna som dessutom far runt som vårgalna kor precis utsläppta på bete. Jag tror att du förstår :-) Bilister är ovana att det finns motorcyklar ute och de som tagit fram sina hojar flänger fram i rena våryran (fast det gör väl inte du...). Kör försiktigt så ska jag kolla i backspegeln en extra gång.
Hälsningar Lena
Svar från Anders F. Eriksson 2016-03-26 18:32
Jag kör alltid försiktigt :) Du har dock helt rätt i att bilisterna är ovana, så vi som kör tvåhjuling måste ta det extra försiktigt.
Jag har också märkt att det blivit vår nu.
Det är så att någonstans i närheten av där jag bor, bor en kille med motorcykel.
Det är en illgrön Kawasaki Ninja, tror jag, Gatan nedanför mitt hus är en raksträcka med separerade körbanor, cirka 400 meter lång. Från ena änden av gatan till den andra brukar den här killen dra hojen till max! Jag uppskattar att han hinner upp i en hastighet runt 100 km/t innan han måste bromsa före vägkorsningen.
Då och då "stilar "han genom att köra på bakhjulet en bit, för att sluta "uppvisningen med en "framhjulswheeli"! (Heter det så när man kör på framhjulet.) ?
Kan tillägga att det råder 40 km/tim inom hela Malmö Stad.
Svar från Anders F. Eriksson 2016-03-26 19:09
Wheelie är att köra på bakhjulet, och att bromsa upp hojen på framhjulet kallas stoppie. Båda manövrarna är olagliga på allmän väg (vårdslöshet i trafik) och det är förstås olämpligt att framföra motorcykeln i hög hastighet inom bebyggt område.
vaktmästaren 2016-03-26 19:40
Tack för svaret och för klargörandet mellan wheelie och stoppie.
Kan tillägga att gatan har "rondeller" i båda ändarna så hastigheten måste ner ganska mycket.
Svar från Anders F. Eriksson 2016-03-26 21:26
Rondeller är farliga. Dels händer det ofta att bilister inte ser en MC, och så finns det idioter som häller ut diesel i rondellerna för att kunna drifta med sina bilar ...