Lite prylar, lite text och alltid bilder

Testade HDR med Lightroom 4 och Photoshop CS6

Egentligen är det där med HDR inget jag brukar pyssla med, men eftersom det varit ett uppehåll i bloggandet på ett par veckor då jag haft flunsan tyckte jag det var dags att skriva något. Ämnet fick bli just HDR.

Jag läste i forumet för ett tag sedan att HDR-funktionen i CS6 blivit klart bättre, och eftersom jag betalar varje månad för att få använda det programmet kan det ju vara kul att faktiskt använda det någon gång :)

Det blev inte något speciellt kul motiv, bara vårt gamla hus, men det fick duga för ett snabbt test. Bilden är hopsatt av 9 exponeringar med ett stegs mellanrum, och med 24 miljoner pixlar i varje bild gick det åt lite minne (tror PS käkade upp 16 GB eller så) men det gick i alla fall ganska fort.

Roligare än så blir det inte idag, men nu vet jag i alla fall att det fungerar och det kan nog vara bra att ha om jag hittar ett skojigare motiv i framtiden :)

Inlagt 2013-02-08 18:57 | Läst 18623 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Anders! Jag har inte heller kört något med HDR men det blir ju riktigt härliga effekter om man behandlar det bra. Ditt hus blev ju bra i mina ögon iallafall! Ha en bra helg/ Danne
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-08 20:23
Tack Danne!

Det går nog som sagt att få till det snyggare om man lägger mer tid på spakdragandet i PS (och lite tid på att lära sig hur det funkar vilket jag inte gjort), men det var i alla fall ganska lätt :)
Gillar också din bild! Har också CS6 men har ännu inte provat HDR, får lust att göra det när jag ser din bild.
Hälsningar/ Björn T
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-08 20:23
Bara att testa! :)