Lite prylar, lite text och alltid bilder

Bilval

Ok, det har väl inte så mycket med foto att göra, men det får ni stå ut med ...

Volvo V40 D3, fotograferad med Sony A6000 och Sony 35mm f/1.8 OSS

Hustrun måste välja ny tjänstebil till maj då hennes nuvarande Volvo V40 ska lämnas tillbaks. Bilen måste vara tillverkad av BMW, Ford, Mercedes eller Volvo, och den får inte släppa ut fler än 120 koldioxider per någon enhet ...

Trist med en Volvo igen, så då kvarstår BMW, Ford och Merca. Vi har kollat på alla, och trots att BMW och Mercedes är riktigt fina så blir det något av snikvarianter som krävs om de ska in i budgeten från leasingbolaget. Jag har haft en del fördomar mot Ford, men idag besökte vi en handlare och fick låna en Mondeo Titanium Business med extra allt, och den är riktigt fin (och enormt stor jämfört med konkurrenterna i samma prisklass).

Ford Mondeo Business Titanium 150 TDCI Automat, Fuji X-Pro 2 med 23mm f/2

Jag tycker forden är snyggare än de andra bilarna, och det är mycket mer bil för pengarna. Visst blir det inte samma premiumkänsla, och stolarna är lite sämre, men en fullutrustad Mondeo kostar mindre än en BMW 1-serie eller Mercedes A-klass.

Ford Mondeo Business Titanium 150 TDCI Automat, Fuji X-Pro 2 med 23mm f/2

Andrahandsvärdet på Forden lär ju inte vara kul, men det spelar som ingen roll när det är en leasingbil. Om bara leasingbolaget godkänner offerten lär det bli en sådan, vilket jag inte först trodde när BMW och Mercedes fanns som alternativ. Ska begära offert på en likadan Ford från byns andra handlare, för att se om de kan pressa priset ytterligare :)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Inlagt 2017-02-18 18:04 | Läst 12809 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Lite Maserati över formgivningen eller är det dina bilder som ljuger:-)
Hehe, ja bilderna säger ju att ja ska ta den där Forden! Jag har själv en liten Nissan Micra 2004 års modell,
så allt är bättre, men jag nöjer mig, LO
Första bilden hade blivit en fin reklambild, den är anslående. Ford har jag aldrig vågat mig på, har använt devisen "ingen Ford på min gård", men inte vet jag, kanske hade jag varit nöjd med en?
Varför inte behålla den gamla ett tag till, skall var mer ekologiskt hållbart enligt nya rön och forskning.
🙂
Har haft en Ford Mondeo av modellen ovan, men kombi. Hade en Titanium X. Gillade den bilen skarpt, och kan helt klart tänka mig en Ford igen. Jag tror du gör ett bra val. Själv kör jag VW just nu, men får se vad det blir nästa gång. Kanske en hybrid av något fabrikat. Första bilden var läcker och jag gillar färgen på Forden!
Tycker att den är snygg, även om det är en klar rip-off på Aston Martin (ingick ju i Fordkoncernen tidigare, och är säkert en orsak till att de kunde göra en så lik formgivning).
Svar från Anders F. Eriksson 2017-03-13 20:24
Helt klart en rip-off, men de fick ju göra så. Det blir helt klart en sådan :)
martinot 2017-03-13 20:55
Tror det blir bra! :)

Vilken färg blir det?
Svar från Anders F. Eriksson 2017-03-13 20:58
Vit (billigast så man få annat lull-lull i stället) :)