Lite prylar, lite text och alltid bilder

Den blomstertid nu kommer

VARNING! Detta blogginlägg innehåller bilder av barn som uppträder på scen!

Nåt slags blomma, för att anknyta till bloggtiteln.

Hoppas att den inledande meningen gått fram, så att de som eventuellt förväntar sig något av större fotografiskt intresse håller sig borta från det här inlägget ...

En massa inledningsvis lite nervösa tonåringar

Sonen berättade att han och några kamrater gjort en kort liten låt de skulle framföra på Uppsala Konsert och Kongress (UKK) vilket först lät kul, men när jag såg att tillställningen hette "Den blomstertid nu kommer" blev jag lite skeptisk. Skolavslutningar var kul att gå på med barnen när de var små, men högstadieelever brukar inte vara så intresserade av att visa upp sig eller särskilt intressanta att se. Det visade sig dessutom att man för att få se och höra dessa hormonstinna tonåringar var tvungen att betala en 50-lapp i inträde ...

Av någon anledning skulle alla ha vit t-tröja på sig.

Texten på ukk.se (och möjligen också ticnet.se där man köpte biljetterna) löd:

"Den blomstertid nu kommer är en slags poetisk fantasi över en skolavslutning. Cirka 350 elever dansar, sjunger, spelar och agerar. Eleverna har gjort musik, koreografi och sånger som blandas med välkända låter av Kent, Svenska Björnstammen med flera."

Den andre av de blå från vänster är sonen Felix.

Det lät hyfsat pretto i mina öron, men jag efter att ha bevittnat arrangemanget är jag förvånad över den talang som finns på Eriksbergsskolan i Uppsala. Sonen och hans tre gitarrkompisar hade kanske inte lagt ner jättemycket jobb på sitt framförande (som var bra), men det var många duktiga dansare och sångare.

Något mindre blå son med kompisar.

Jag slapp dessutom höra de stapplande, rätt fåniga tal, som brukade hållas mellan varje framförande under skolavslutningarna i låg- och mellanstadiet. Här var det bara i slutet som rektor tackade de två musiklärarna och eleverna för utmärka utfört arbete.

Vet inte riktigt vad detta gick ut på, men det var också fint.

Visst är det så att det kanske skulle behövts fler repetitioner för att föreställningen skulle platsa i valfritt talangprogram på teve, men jag tycker det var riktigt bra och blev smått rörd av tillställningen. Det tycker jag att jag får vara när sonen är inblandad, och ni som inte håller med kan ju roa er med annat :)

Nåt slags lite besvärad dans

De sjöng inte om eufori, trots att det är rätt poppis just nu.

De dansade på stolar (jag trodde man skulle dansa på bordet om det ska vara riktigt kul).

Sångegenskaperna var det inget som helst fel på.

Växlingarna mellan olika genrer gick också rätt bra ...

.. och dansnumren var inte alls dumma och imponerande egen koreografi

Den skäggiga farbrorn är inte elev utan musiklärare (även om där fanns en del småskäggiga elever också).

Inget skägg, men bra röst för Bridge over troubled water!

De som körade till snubben i bilden ovanför

De blev gröna efter en stund ...

Det hela avslutades med Den blomstertid nu kommer på fiol och kör. Ganska rörande faktiskt!

Mycket folk var det som betalat en väl värd femtilapp för att se ungdomarna!

Alla bilder utom de vackra blommorna är fotograferade med Sony NEX-7 och Sony E 50mm f/1.8 (blommorna är plåtade med en EOS 5D). Om ni vill nörda ner er i brus och oskärpa så finns bilderna i stort format här. NEX:en fungerade bra, liksom 50 mm med stabilisering, men visst brusar den lite på 1600 ISO (fast det gör inget så länge man inte pixelpeepar).

Om ni orkat läsa så här långt så kan ni här se en helt oredigerad videosnutt av sonens framträdande. Det var första gången jag filmade med NEX-7 med flit (alltså utan att trycka på videoknappen av misstag ...). Inte blev det så bra för det ... :)

Var nog bara de närmast sörjande som uppskattade detta inlägg till fullo, men så kan det vara ibland ...

Inlagt 2012-05-29 01:10 | Läst 17059 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver